Hafriyatçılarda 'çek-senet' krizi

Antalya Biriketçiler, Nalburiyeciler İnşaat Malzemeciler ve Hafriyatçılar Esnaf Odası Başkan Vekili ve yeni dönem başkan adayı Halil Efe Çevik, Antalyaspor üzerinden çirkin iftiralarda bulunan mevcut başkan Özgür Bucaklı'ya belgelerle yanıt verdi. Çevik, odanın giderlerinde kullanılmak üzere verilen 3 ayrı çekin oda hesabına yatmadığını, şahsa ait 80 bin TL’lik araç bakım faturasının odaya kesildiğini ileri sürdü.

Antalya Biriketçiler, Nalburiyeciler İnşaat Malzemeciler ve Hafriyatçılar Esnaf Odası Başkan Vekili ve adayı Halil Efe Çevik, geçtiğimiz günlerde mevcut Başkan Özgür Bucaklı'nın "rant iddiaları" hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Bucaklı, yıllık 1 milyar TL'yi bulan hafriyat gelirlerin ilgili kuruluşa aktarılmaması için bir sistem oluşturulduğunu öne sürmüştü. Ayrıca, esnafın tehdit edildiğini ve yönetim kurulu üyelerinin 1.5 yıl önce olağanüstü seçim kararı aldığını iddia etmişti. 


SEÇİM KARARI NASIL ALINDI?
Odanın seçime gidiş süreci hakkında açıklama yapan Çevik, “14 Temmuz Pazar günü saat 01:19’da Özgür Bucaklı Başkanlık ve Yönetim Kurulu Whatsapp grubunda Genel Sekreterimiz Yasemin Hanıma önümüzdeki hafta acil yönetim kurulu toplantısı istiyorum şeklinde yazı paylaştı. 15 Temmuz Pazartesi saat 16:00’da odamız binasında toplantıya katılmak için geldik yeterli çoğunluğun olduğu fakat Özgür Bucaklı’nın telefonları kapatarak toplantıya gelmemesi toplantıyı yapamayacağımız anlamına gelmezdi” dedi. 


“BUCAKLI TOPLANTIYA KATILMADI”
Odanın 740 bin TL borcu olduğundan dolayı daha fazla borç içerisine girmemesi için Mercedes Vito makam aracı ve şoför ücretinin oda tarafından üyelerinin menfaatini düşünerek aracın satışı, personelin çıkışını oy birliği ile karara bağladıklarını söyleyen Çevik, “O gün seçimle alakalı herhangi bir karar almadık. 22 Temmuz’da Özgür Bucaklı’nın da katılmasını istediğimiz toplantıya yine gelmemesi üzerine yeterli çoğunluk sağlandığı için toplantımızı yaparak erken seçim kararı aldık” diye konuştu. 


“BUCAKLI SORULARDAN KAÇTI” İDDİASI 
Çevik, Bucaklı’nın yönetim kurulunun haberi olmadan çek talep ettiğini ve bu çeklerin bankadan tahsil edilerek oda hesaplarına yatırılmadığını iddia etti. 3 ayrı çek hakkında da iddialarda bulunan Çevik, “Taşeron firma tarafından odamız yararına ve giderlerine kullanılmak üzere 3 parça halinde 750 bin, 257 bin 800 ve 250 bin çek verilmiştir. Çeklerin tahsil günü geldiğinde Özgür Bucaklı tarafından belirlenen kişi ve kişiler tarafından çekler bankadan tahsil ettirilmiş odamız hesaplarına herhangi bir para yatmamıştır. Meselenin özü de budur aslında bizler odamızın giderlerini karşılayamadığımız zor zamanlar geçirdiğimiz günlerde bu çeklerin karşılığındaki paraları Özgür Bucaklı’ya her sorduğumuzda her bir yönetim kurulu arkadaşlarımıza karıştırmayın bu konuları diye bizleri sürekli geçiştirdi. Bizler hesap verilebilir yönetim anlayışımızla hareket ederken Özgür Bucaklı’nın bu hareketlerini kaldıramazdık. Bu yolsuzluğu yapan Özgür Bucaklı’nın toplantılara katılmayışının sebebi de bu çeklerin sorulmasıydı. Bu çeklerin parası nerede? Bu çekleri kim tahsil etti? Dilek isminde bir bayanın bu çekleri tahsil ettiği iddiası doğru mu? Bu bayan kimdir görevi nedir?” dedi.

80 BİN TL’LİK ARAÇ FATURASI AÇIKLANSIN TALEBİ 
Ayrıca, Bucaklı’ya yönelik yöneltilen iddialar arasında 80 bin TL’lik araç bakım faturası ile ilgili de açıklama yapması gerektiği vurgulayan Çevik,“Taşeron firma tarafından odamız yararına ve giderlerine kullanılmak üzere 3 parça halinde 750 bin, 257 bin 800 ve 250 bin çek verilmiştir. Çeklerin tahsil günü geldiğinde Özgür Bucaklı tarafından belirlenen kişi ve kişiler tarafından çekler bankadan tahsil ettirilmiş odamız hesaplarına herhangi bir para yatmamıştır. Meselenin özü de budur aslında bizler odamızın giderlerini karşılayamadığımız zor zamanlar geçirdiğimiz günlerde bu çeklerin karşılığındaki paraları Özgür Bucaklı’ya her sorduğumuzda her bir yönetim kurulu arkadaşlarımıza karıştırmayın bu konuları diye bizleri sürekli geçiştirdi. Bizler hesap verilebilir yönetim anlayışımızla hareket ederken Özgür Bucaklı’nın bu hareketlerini kaldıramazdık. Bu yolsuzluğu yapan Özgür Bucaklı’nın toplantılara katılmamasının sebebi de bu çeklerin sorulmasıydı” diyerek çeşitli sorular yöneltti. Bunlar arasında çeklerin tahsilatını yapan kişi, 80 bin TL’lik araç bakım faturası ve Antalya Büyükşehir Belediyesi ile yapılan anlaşmadaki esnafın durumunun sorgulanması yer aldı. 


“DÖKÜM ÜCRETLERİ ANTALYASPOR’A NEDEN YATIRILMADI?”
İddiaları arasında yer alan ve Çevik’in Bucaklı’ya yönelttiği sorular arasında şu ifadelerle yer aldı:  “Ferro Kromla sözleşme yaparak buradan alınan insan sağlığına zararlı madde atıklarını Kızıllı döküm sahasına götürmek için sözleşme yaptığın halde niçin okçular vakfının bulunduğu araziye döktün?  Basınla yaptığın toplantıda Antalyaspor’u çok sevdiğini söylediğin halde aldığın döküm ücretini neden Antalyaspor’a yatırmadın? Isparta yolundaki karayolları malzeme aldığı ocak alanına sera atıklarını neden döktün? Bahattin Özkesemen ile hiç görüşmediğini iddia ettiğini söylüyorsun bu videoya ne söyleceksin ?  Özgür Bucaklı Öz-ko firmasınan haberin olmadığını söylemişsin whatsapp grubunda bu konu konuşuldu ve hayırlı olsun diye mesaj atmadın mı ? Kaşe firması olarak kullanıldığını beyan ediyorsun fakat şirketin kuruluş aşamasında sende bilgi sahibiyidin ve hangi evrağa kaşe vurulmuş bunu açıkla ? Şirketin evrakları elimizde mali verileri boştur basın mensubu arkadaşlara evraklar verilecektir”  
“ESNAF İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ”
Oda seçiminde aday olduklarını açıklayan Çevik, “Perşembe günü oda üyeleri bir seçim yapacak. Ya yolsuzlukla anılan bir yönetimi seçecek ya da bizlere güvenip şeffaf, hesap sorulabilir ben değil biz diyen bir yönetim anlayışını seçecek. Bizler Valilik, Antalya Büyükşehir Belediyesi, tüm kamu kurum ve kuruluşları ve sivil toplum kuruluşları ile esnaflarımız arasında köprü olacak onların derdiyle dertlenip kazançlarının artması için mücadele edeceğiz” dedi.