HADO İLK SEFERİNİ KKTC'YE YAPIYOR
Hatay Deniz Otobüsü (HADO) 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nda uluslararası sulardaki ilk seferini Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne düzenleyecek.

Hatay Deniz Otobüsü (HADO) 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nda uluslararası sulardaki ilk seferini Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne düzenleyecek.
19 Mayıs Perşembe günü, Arsuz Madenli Yat Limanı'nda saat 11.00'de hareket edecek gemi için gümrük işlemleri 08.00 itibariyle başlayacak. 5 saat sürecek yolculuğun ardından Hatay'dan çıkan kafilenin saat 16.00'da Girne Limanı'na ulaşması bekleniyor. Aynı günün akşamında Antakya Medeniyetler Korosu, Girne Amfi Tiyatro'da konser vererek. Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü'nün ev sahipliğinde düzenlenecek programın ikinci gününde Hataylı konuklar, Girne Şehitliğini ziyaret ettikten sonra Hatay'a hareket edecek.
LİMAN ŞEHRİ OLACAK
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, HADO'nun belediye eliyle uluslararası yolcu taşımacılığını yapacak ilk ve tek proje olduğunu söyledi. Savaş, “Biz önce KKTC'ye daha sonra da Beyrut belki de İsrail'in Hayfa Limanı'na kadar deniz otobüsüyle insanlarımızı taşımak istiyoruz. 19 Mayıs'ta ilk seyahatimizi Arsuz'dan Girne'ye yapacağız. Hatay gemi ile seyahat edilebilecek önemli liman şehirlerinden bir tanesi olacak. Bu Türkiye'de ilk olarak bizimle oluyor. Hem Hatay'ımıza hem de Türkiye'mize hayırlı olsun” dedi.
MİLLİ BİR PROJE
Hatay Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Bülent Ok ise HADO'nun Türkiye Cumhuriyeti ve KKTC bayraklarını uluslararası sularda dalgalandıracak milli bir proje olduğunu ve bununla gurur duyduklarını söyleyen Ok, “Bu proje Türk bayrağının Lübnan ve İsrail karasularında dalgalanmasına vesile olacak bir projedir. Bu sularda Türk bayrağımızı dalgalandıracak olmaktan çok mutluyuz. Umarım bugün bu topraklar için kanlarını feda eden şehitlerimize layık olacak bir adım atmışızdır” şeklinde konuştu.
BİLET FİYATLARI
Bülent Ok, Hatay-Girne seferlerinin bilet fiyatları hakkında da bilgi verdi. Sivil yolcu biletlerinin 750, öğrenci bilet fiyatlarının 500 lira olduğunu söyleyen Ok, “Taşucu-Girne 60 deniz mili ve bilet fiyatları 600 lira. Arsuz-Girne arası ise 140 deniz mili, Mersin'den iki kat fazla olmasına rağmen bilet fiyatlarımızı daha makul tuttuk. Sefer süresi ortalama 5 saat olacak. İki kişi 100 kg bagaj hakkına sahip. Bu öğrencilerimiz için oldukça önemli bir detay" diye konuştu.
Bülent Ok, araç taşımacılığı yapılıp yapılamayacağıyla ilgili olarak ise, “Araç taşımacılığı için müsait bir alanımız ve rıhtımımız mevcut değil. Böyle bir şeye limanımızın fiziki yapısı ve altyapısı uygun değil. Ancak uzun vadede bir planlama yapılarak böyle bir uygulama yapılabilir” dedi.
İHA
Haftalık hava durumu tahminlerini açıklayan Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) Hava Tahmin Uzmanı Fevzi Burak Tekin, “Antalya’da önümüzdeki iki gün boyunca yağışı göreceğiz sağanak ve yer yer gök gürültülü. Sağanak yağış gerçekleşecek salı ve çarşamba günü. Perşembe ve cuma günü ise yağış ara verecek fakat Antalya'da hava sıcaklığı genellikle 17 ile 19 derece arasında seyredecek” dedi.
AK Parti Antalya heyeti, Antalya Valisi Hulusi Şahin’i ziyaret ederek Kaş’ta artan kaçak villa yapıları ve ilçe genelindeki sorunları görüştü.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahminlerine göre 7 Nisan Pazartesi günü Antalya’nın hava durumu parçalı çok bulutlu olması tahmin ediliyor.
Akdeniz Elektrik Dağıtım (AEDAŞ) planlı yatırım ve bakım çalışmaları kapsamında 7 Nisan Pazartesi günü Antalya’daki 10 ilçede elektrik kesintisi yapılacağını duyurdu.
Antalya'da 9 günlük bayram tatilinin son gününde tatilciler ve kent sakinleri Konyaaltı Sahili'ne akın etti. Kimi vatandaşlar denize girerken, kimileri ise sahilde kitap okuyup kumsalda oturmayı tercih etti.
CHP’nin 21. Olağanüstü Kurultayı’nda eski genel başkanların adı okunurken Deniz Baykal’ın adının pas geçilmesi büyük tepkiye neden oldu. Bu durumun üzüntü verici olduğunu söyleyen CHP’li eski milletvekili Yılmaz Ateş,
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Antalya Havalimanı Yeni Terminal Binalarının açılışını 12 Nisan’da gerçekleştirecek.
Yurdun birçok yerinde yağışlı hava etkisini sürdürürken Antalya’da da Ramazan Bayramı tatilinde hava, parçalı ve çok bulutlu olacak.
Gençlerin yeni medya ve dezenformasyon farkındalığının artırılmasını amaçlayan “Gençler Arası Medya ve İletişim Projesi” (GAMİP) Antalya Çalıştayı sona erdi.
Akdeniz Elektrik Dağıtım (AEDAŞ) planlı yatırım ve bakım çalışmaları kapsamında 6 Nisan Pazar günü Bayram tatili devam ederken, Antalya’daki 6 ilçede elektrik kesintisi yapılacağını duyurdu.
© Copyright © 2022 Lider Gazete, Sitemizde bulunan yazı, video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz