HADİ SAM AMCA İŞİNE BAK!

Rusya – Ukrayna arasında yaşanan savaş kendi adına tarafsız olduğunu düşünen bazı ülkeleri yeni oluşumlar içinde yer almaya doğru itti. Kendi adına tarafsız diyorum çünkü geçtiğimiz günlerde NATO üyeliği için müracaat eden İsveç ve Finlandiya mesele…

***

Şöyle bir geçmişlerine bakacak olursak ne kadar tarafsız (!) olduğunu çok iyi anlayabiliriz. Dünyada yaşanan tüm gelişmelere öküzün trene baktığı gibi bakan bu iki ülke söz konusu Türkiye olunca taraf tutmanın alasını yaşadılar ve yaşattılar.

***

Avrupa’nın şımarık çocuğu Yunanistan ile kol kola verip yıllarca PKK terör örgütüne kucak açan, onların eğitilmesi, gelişmesi, Avrupa’da korunup kollanması için büyük çaba gösterdiler.

***

Sadece PKK mı? Elbette değil…

***

ASALA, TİKKO, DHKP-C, MLKP hatırladıklarımızdan bazıları. Türk’e karşı kim varsa onunla beraber yol yürümeyi kendilerine ilke edindiler. Ancak atalarımızın  “yazın yediğin hurmalar gün gelir tırmalar” sözünde olduğu gibi şimdi tırmalamaya başladılar.

***

Rusya’nın işgal korkusu üzerine kendilerine koruma kalkanı olarak gördükleri NATO’ya dahil olmak için hızlı adımlar attılar. Ancak dünü unutmayan bir Türkiye ile karşı karşıya kaldılar.

***

Dünkü yaptıklarının bedelini ödemeden elini kolunu sallaya sallaya NATO’ya girebilecekleri düşüncesi adeta onlar için bir kabusa döndü.

***

Her ne kadar ABD’nin bir ayağı çukura girmiş dört kolluya binmek için gün sayan Başkanı Bidon (!) “Türkiye’yi ikna ederiz” havasında olsa da hepsi birden avuçlarını yalayacak.

Anadolu’da çok benimsediğim bir söz vardır.

“Hesaplaşmadan helalleşme olmaz”

***

Bu ülkeler önce bürokrasi ve diplomasi anlamda omurgalı bir duruş sergileyen Türkiye Cumhuriyetine bu güne kadar yaptıklarının hesabını verecekler ondan sonra da keyfimiz olursa evet diyeceğiz.

***

ABD’nin bunağı bidon kafalı seçimlerde değişiklik olur dostları ile iş birliği yaparım düşüncesinde ise de ben hatırlatayım.

***

Dostları, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne seri katil diyen malum kadına sahip çıkma derdine düştüler, ona ayıracak zamanları olur mu bilemem.

***

Ancak o bunağa seçimlerde en güzel cevabı yine yüce Türk Milleti verecektir.

“Hadi Sam Amca işine bak” diye…