HADİ ORADAN!

“Geldikleri gibi gitmediler; kimi itini bıraktı kimi bitini. Kimi de p..ni bıraktı..! Yoksa bu kadar şerefsizin bizden olması mümkün değil” diyen Neyzen Tevfik ne kadar ileri görüşlü bir adammış.

***

Yıllar öncesi onu böyle konuşmaya iten sebep ne idi elbette tam olarak bilemiyoruz. Ancak günümüzde yaşamış olsa ne düşünürdü acaba?

***

Vallahi ne düşüneceğini bilemem de lügatımıza yepyeni hem de okkalısından küfürler ekleyeceği kesindi. Nasıl eklemesin ki?

***

Hainin kol gezdiği, sırtlan sürüsü gibi gözünü üstümüze çevirip en küçük bir fırsat kolladığı böylesi bir dönemde içerideki alçaklar için başka ne denilebilir ki?

Mesela Diyarbakır Barosu…?

***

Meslek kuruluşu kisvesi altında içlerindeki kini kusacak, Türk Silahlı Kuvvetlerini, yani bizim gözbebeğimiz şanlı ordumuzu emperyalist düzenin pençesine yem etmeye çalışacaklar,

***

Gözümüzün içine bakarak, PKK terör örgütünün yaptığı katliamı “TSK bombardıman ve katliam yaptı” iftirası ve yalanı ile Mehmetçiklerimize mal etmeye çalışacaklar,

***

Adeta terör örgütü ağzıyla açıklamalar yapıp alçak Ermeniye, hain emperyalistlere ve şerefsiz Siyonistlere şirin gözükme sevdasıyla kendi ülkesine ihanet içinde olacaklar, biz de mal mal bakacağız öyle mi?

***

Rahmetli Erbakan Hoca’nın deyimi ile “Hadi oradan !” Tutturmuşlar bir insan hakları türküsü, bir demokrasi havariliği başka bildikleri bir cacık yok ! Mesela sormak lazım bu Allah’tan korkmaz kuldan utanmazlara;

***

10 Aylık Bedirhan bebeğin, Aybüke Öğretmenin, hamile eşinin yanında alçakça katledilen Necdet Astsubay’ın ve dahi kundaktaki bebekler dahil eli kanlı alçak terör örgütü PKK’nın yaptığı katliamlarda hayatını kaybeden on binlerin hakları nerede?

Onların haklarını neden aramadınız? Yoksa sahipleriniz (!) mi izin vermedi?

Dağdaki itlerin, mağaralarda yaşayan farelerin haklarını arayacağınıza ekmeğini yiyip suyunu içtiğiniz bu aziz vatan topraklarını korumaya çalışan yiğitlerin haklarını savunun da amacınızın insan hakları olduğunu bilelim.

***

Yoksa itin, farenin hakkını savunmaya çalışmakla insan hakları savunulmuyor. Haaa demokrasi konusuna gelecek olursak;  yerin dibine batsın böyle bir demokrasi… Ülkeme ihanetin adeta serbest olmasını sağlayan demokrasinin de yasaların da içine tüküreyim.

***

Bu kadar fütursuzun içerisinde bize düşen de Neyzen Tevfik’le başlayıp Can Yücel’le bitirmek olsa gerek. Ne diyordu usta şair “Bana şiirlerinde küfür etme diyorlar usulsüz;”… (şiirin devamını siz araştırın artık)