HackMasters yarışını BHOSWARE kazandı

Antalya'da, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi tarafından TEKNOFEST kapsamında gerçekleştirilen ve siber yetenekleri bir araya getiren uluslararası ‘HackMasters Yarışması’ kazananı Azerbaycan takımı BHOSWARE takımı oldu.

TEKNOFEST'in 25 alanda düzenlenen Akdeniz Teknoloji Yarışmaları'nın finali, üçüncü gününde ANFAŞ Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezinin ev sahipliğinde yapıldı. HackMasters 2024’te tüm görevleri tamamlayarak sistemi ele geçirmeyi başaran ilk üç takım HackMasters finalistleri olarak ilan edildi. Yaklaşık 12 saat süren kıyasıya bir mücadele sonucunda birinci olan kardeş ülke Azerbaycantakımı Bhosware olurken ikinci takım Banzai, üçüncü takım Kardeşler CTF oldu.


HEYECANLI VE SÜRPRİZLİ BİR YARIŞ

Yarışmanın startını, Türkiye Teknoloji Takımı (T3) Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Elvan Kuzucu Hıdır ve Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkan Vekili Yusuf Tancan verdi. Tancan, yaptığı açılış konuşmasında bine yakın takımın arasından ilk 10'a kalarak finalde yarışan ekipleri tebrik etti. Tancan, heyecan dolu, kaliteli bir yarışma senaryosu içeriği hazırladığını belirterek “Ana temamız bu sene TEKNOFEST Akdeniz'in ana temasıyla uyumlu olarak yapay zekanın güvenliği olarak belirlendi. Teknik komite final için kurgusal bir teknoloji şirketi oluşturdu ve bu şirketin yapay zeka uygulaması size yarışma boyunca rehberlik edecek, takip etmenizi tavsiye ederim. Heyecanlı ve sürprizlerin olduğu bir yarışma bizi bekliyor" diye konuştu.


“YAZILIM ALANINDA ÖNCÜLÜK EDİYOR OLACAKLAR”

Yarışmanın startını verilmeden açılış konuşmasını yapan Elvan Kuzucu Hıdır ise "Bu yarışmalarımıza 1,6 milyondan fazla yarışmacımız başvuru yaptı. Bu yılın teması yapay zeka, büyük dil modelleri, kuantum, nükleer enerji gibi kritik teknoloji alanlarında önemli yarışmalar yapılıyor. Bu yıl HackMasters da yapay zeka temasıyla düzenleniyor. Burada belirli görevleri gerçekleştirecekler. İlk 3'e kalan ekiplerimizi içeride zorlu görevler bekliyor. Siber güvenlik ülkemiz için en önemli alanlardan birisi. Geliştirmiş olduğumuz teknoloji ve sistemlerin siber güvenlik alanında çalışabiliyor olması çok önemli. Dolayısıyla burada gençlerimiz yazılım alanında da önemli çalışmalara öncülük ediyor olacaklar" dedi.


KAZANAN AZERİ ‘BHOSWARE’ OLDU

Sabah 10.00’da başlayan yarışma yaklaşık 12 saat sürdü. 10 finalist takımın yarıştığı ‘HackMasters Yarışması’ kazananın Azerbaycan takımı BHOSWARE takımı oldu.