Haciz tehlikesi

Antalyaspor’dan yaklaşık 800 bin Euro olan alacağını tahsil edemeyen Nuri Şahin’e bir kötü haber de vergi dairesinden geldi. Vergisi kulüp tarafından ödenmeyen Şahin’in yaklaşık 400 bin TL olan borcu 1.5 milyon TL’ye ulaşırken, haciz tehlikesiyle karşı karşıya kaldığı ortaya çıktı.

Antalyaspor ile Aralık ayında yollarını ayıran Nuri Şahin’in yaklaşık 800 bin Euro olan alacağını tahsil edememesi geçtiğimiz haftanın gündeminde yer alırken, genç çalıştırıcıya bir kötü haber de vergi dairesinden geldi. Yapılan anlaşma gereği Antalyaspor Kulübü’nün ödemesi gereken vergi borcu kapatılmazken, Şahin’e yüklü bir fatura çıktı.

BORÇ 4’E KATLANDI

Antalyaspor Kulübü tarafından ödenmesi gereken yaklaşık 400 bin TL’lik verginin ödenmediği ve katlanarak Nuri Şahin’in önüne geldiği öğrenildi. Vergi dairesi ile yapılan ödeme anlaşması hayata geçirilmediği için borç yaklaşık 5’e katlanarak 1.5 milyon TL’ye ulaştı.

HACİZ GELEBİLİR

Vergi dairesinin uyarısı sonrasında konudan haberi olan Nuri Şahin’e 2 haftalık sürenin verildiği de gelen haberler arasında yer aldı. Şahin’in söz konusu süre içerisinde ödeme yapmaması halinde hacizle karşı karşıya kalabileceği belirtildi. 

DAVA HAKKI DOĞACAK

Sözleşmesinde “Vergiyi kulüp öder” maddesi bulunan Nuri Şahin’in söz konusu borcu ilk etapta ödeme zorunluluğu bulunuyor. Aksi durumda haciz ile karşı karşıya kalacak Nuri Şahin’in, ödeme yapmasının ardından konuyu mahkemeye taşıma ve zararının karşılanmasını talep etme hakkının bulunduğu öğrenildi.