Hacısüleyman’dan Bakanlık çıkarması

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Hacısüleyman ve Yönetim Kurulu üyelerini Ticaret Bakanı Ömer Bolat’ı ziyaret etti. Bakan Bolat, “Toplu işyeri projesiyle ilgili, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız, Tarım ve Orman Bakanlığımız ile görüşün bu konuda ben de sizin yanınızdayım” dedi.

ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Hacısüleyman, Meclis Başkanı Ahmet Öztürk, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Meclis Divanı ile Genel Sekreter Aslı Şahin Tekin, sektörlerin öneri ve taleplerini iletmek üzere Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat’ı ziyaret etti. Görüşmede, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Boğaçhan Göksu ve Hakan Pakalın, Yönetim Kurulu Sayman Üye Murat Totoş, Yönetim Kurulu Üyeleri Hatice Öz, Mustafa Yayla, Hüseyin Sarı, Mehmet Dikmen, Özgür Karagöz, Behçet Ülker, Meclis Başkan Yardımcıları Nilay Akbaş, Mızrab Cihangir Deniz ile Kâtip Üyemiz Ökkeş Göktuğ Şahin yer aldı.


Bakan Bolat, sosyal medya hesabı X'ten bakanlıktaki kabule ilişkin paylaşımda bulundu. Ticaret Bakanlığı olarak yüksek katma değerli üretimi ve farklı sektörlerde dünya ile rekabet edebilen firmaların öne çıkmasını desteklemeye devam ettiklerini bildiren Bolat, "Antalya'mız turizmin yanı sıra, ticaretin ve hizmetler sektörünün merkezi olarak öne çıkmaktadır. Bu noktada birçok kuruluşu bir araya getiren Antalya Ticaret ve Sanayi Odasının değerli temsilcileriyle Antalya'nın beklentilerini ve önerilerini ele almaktan büyük bir mutluluk duydum” dedi.


Toplu İşyeri Kooperatifleri Projesi çalışmalarının sonuna kadar destekçisi olduklarını ifade eden Bakan Bolat, “ATSO müthiş enerji dolu bir ekip ve insan ilişkileri çok iyi. Sizlerle ATSO da toplantı yaptığım gün ve ziyaretime geldiğimiz her buluşmamızda gördüm ki herkes çok donanımlı ve tüm sektörlere hâkim. Bu sebeple; önerilerinizi, taleplerinizi son derece dikkate alıyoruz. Çünkü bunları yaparken memleket meselesi olarak baktığınızı en içten şekilde hissediyorum. ATSO üyelerinin yüksek katılımıyla faydalı bir toplantı gerçekleştirmiştik. Bu toplantıda katılımcılardan gelen tüm soru ve sorunların tamamına geri dönüş yaptık. Toplu işyeri projesiyle ilgili, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız, Tarım ve Orman Bakanlığımız ile görüşün bu konuda ben de sizin yanınızdayım” diye konuştu.


“ÜST BİRLİK KURMA AŞAMASINA GEÇECEĞİZ”

Başkan Hacısüleyman, turizmden, tarıma, gıda sektöründen inşaat ve hizmet sektörüne ATSO’nun 49 meslek komitesinin talepleri, beklentileri ve çözüm önerilerini ileterek, çalışmalara ilişkin hazırlanan dosyayı Bakanlığa teslim etti ve içeriği hakkında bilgi verdi. Toplu İşyeri Kooperatifleri Projesi’nin konuşulduğu görüşmede, merhum Başkan Ali Bahar’ın Bakanlığa gerçekleştirdikleri ilk ziyarette projenin temellerinin atıldığını kaydeden ve geldikleri noktaya ilişkin bilgi veren Başkan Hacısüleyman, “Meslek komitelerimizin de desteğiyle 13 kooperatifin kuruluşunu gerçekleştirdik. Projeye Ali Bahar Başkanımız çok önem veriyordu. Biz de bu süreci hızlı bir şekilde tamamladık. Eylül ayında da ilk genel kurullarımızı yapıp; üst birlik kurma aşamasına geçeceğiz. Orman vasfını kaybetmiş, fotoğrafları ve detay bilgileri dosyamızda bulunan alan için sizden destek istiyoruz” dedi.

AA / ATSO