HACIARİFOĞLU SABIRLI ADAMMIŞ

Güçlülerin, güçsüzleri ezip geçtiği ilkel bir çağda yaşıyoruz. Gerçekler öylesine derin ve ilişkiler öylesine soysuz ki, yaşamı algılamakta zor, anlamakta! İçimden bir ses, ansızın kendini sorgula diyor; Ben kimlerdenim? Güçlü olup ezenlerden mi? Yoksa mağdur olan güçsüzlerden mi?  

Geçmişte insan olma sıfatını taşıyamayacak kadar cansız bedenlerle karşılaştım. Yaşlandığında ölecek değil, geberecek insanlar tanıdım. Hiç unutmam! Bir dönem, kemiksiz ve omurgasız mahluklar sardı dört bir yanımı; hayatımdan bezdim, iğrendim o zebanilerden! Zaman geçti ve zor da olsa sıyrılıp aralarından aştım.

İsyan gecelerimde kendime dönüp "Bundan da beteri var" diyerek hep Allah'a sığındım. O'na yakardım, O'na yalvardım. Sonra yavaş yavaş anladım ki; bana yapılan her kötülük aslında görünmez bir iyilik oldu. Nereden bilebilirlerdi ki beni ilmek ilmek aydınlığa taşıdıklarını!

O omurgasız zebaniler sayesinde tanıdım Mevlana'yı. Yine onlar sayesinde sığındım Kur'an-ı Kerim'e ve yine onlar sayesinde öğrendim şükretmeyi, olanla yetinmeyi...  

Buraya kadar kendimden anlattım, “Sen yürü Hacıarifoğlu, meydan adam görsün. Ayak herkeste var, sana tweet atanlar utansın” diyerek, şimdi size bir konu anlatacağım...

Salı günü, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, o hasta haline aldırış etmeden tedaviye ihtiyacı olduğu gözle bile görünürken, koltuğuna geldi ve ‘’Ben görevimin başındayım’’ dedi.  

Makamına, Vekil Mehmet Hacıarifoğlu’nu çağırdı. Hacıarifoğlu, o devlet terbiyesi ile Muhittin Böcek’in makamına girdi. İçeride, yetkilerini elinden aldığı, kendisini düşman olarak gören, Genel sekreter Cansel Cevikol Tuncer gurur ve eda (!) ile oturuyordu.  Bir de resim çekmek için, belediye personelleri vardı.  

Hacıarifoğlu, O devlet terbiyesi, nezaketi ile Böcek’e ‘’Hoş geldiniz, geçmiş olsun başkanım” dedi, ve oturdu. Hemen bir kare resim çekildi. Sosyal medyada paylaşıldı. Paylaşımda:  ‘’Antalya'm ve Antalya’lılar için hizmet görevime Başkanvekili Hacıarifoğlu ve Genel Sekreter Tuncer'i kabul ederek başladım. Tüm hemşehrilerime selamlarımı iletiyorum. #BizBirlikteGüçlüyüz'’ yazıyordu...  

Lakin kazın ayağı öyle değil olduğu, bu operasyonu yapanların akşam yemeklerinde ortaya çıktı. Yemekte konuları, zafer kazanma coşkuları ile o makam odasında 3 kişinin bildiği konuşmayı tekrar tekrar anlatarak güldüler, eğlendiler...  

Anlattıklarına göre, Muhittin Böcek, Mehmet Hacıarifoğlu’na Cansel Cevikol Tuncer’in yanında... soğuk davranmış, “Odanı derhal boşalt” demiş... Bir bayanın yanında, kendi Başkanvekiline bu sözü söyleyen, benim gözümde başkan dahi olmaz, olamaz da!

Cansel hanımı hoşnut etmek için bu yapıldıysa, durum daha da vahim. Bu konuşmayı tekrar tekrar, anlata anlata... kahkahalar eşliğinde gece yemekte güzel eğlenmişler, dalga geçmişler , “Hileli Makam Zaferini’’ kutlamışlar. Hileli diyorum, çünkü gözle görünüyor... Muhittin Böcek daha iyileşmedi.

Zaten bu görüşmeden kısa bir süre sonra, Muhittin Böcek aniden rahatsızlanmış, ev tipi solunum cihazı ile destek verilmiş, özel kalemde belediyede konuşulan bu.

Haciarifoğlu ne yapmış? ranta dur demiş (ANTBİRLİK) belediye şirketinden kayıp 28 milyon kimlere ödenmiş? ( Altın Portakal Film Festivali) bunu araştırmış, gücü yettiği kadar…

Tabii ki, bunları araştırırken, nereden bilsin bu işin içinde para götürenlerin, iş birlikçilerin kendisine operasyon üstüne operasyon yapacaklarını? Sonuç olarak, Mehmet Hacıarifoğlu, Antalya halkının gözünde, dürüst, ilkeli bir devlet adamı olarak kalacaktır.

Ya “Odanı Derhal Boşalt’’ diyen ile bu konuşmayı eğlence malzemesi yapan kendini bilmezler, Antalya halkının gözünde nasıl hatırlanacak? Yorumu sizlere bırakıyorum...  

Kalın sağlıcakla...