HACIARİFOĞLU GÜNDEME ALMIŞTI! SERİK'TEKİ ARAZİ ONAYLANDI

Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi aralık ayı toplantısında Antbirlik arazisi ile ilgili madde ve OSB Başkanı Ali Bahar'ın ailesine ait 5 adet parselin akaryakıt alanına çevrilmesine ilişkin plan mecliste onaylandı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi kasım ayı meclisinde Başkanvekili Mehmet Hacıarifoğlu ile Genel Sekreter Cansel Tuncer Çevikol'un arasının açılmasına neden olan Serik'teki Antbirlik arazisi maddesi aralık ayı toplantısında onaylandı. Serik'teki arazi olayı CHP'de büyük bir kriz yaşanmasına neden olmuştu. Serik Atatürk Caddesi üzerinde Antbirlik arazisi ve çevresindeki alanlarının düzenlenmesi ile ilgili madde aralık ayı gündeminin 16’ncı Maddesi olarak yer aldı. Mecliste yapılan oylama sonucunda madde kabul edildi.

SERİK'TEKİ ARAZİ KRİZ YARATTI

Serik Belediye Meclisi 2020 yılı Temmuz ayında yaptığı olağan meclis toplantısında Atatürk Caddesi üzerinde bulunan Antbirlik arsası ve çevresindeki alanlarda (Cumalı Mahallesi 182 ada) yapılacak düzenleme ile ilgili oy birliği ile bir karar almıştı. Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi'nin kasım ayı olağan toplantısında bir önerge veren Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan Serik Belediye Meclisinde kabul edilen ve Temmuz ayında Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne gönderilen kararın gündeme alınmasını talep etmişti. Bu önerge sonrasında yaşanan tartışmalarla Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Hacıarifoğlu ile Genel Sekreter Cansel Çevikol arasında bir kriz çıkmıştı. Belediye ve CHP içini saran kriz sonucunda sonrasında başkanvekili Arifoğlu, Çevikol’un bazı yetkilerini kısıtlamıştı. Genel sekreter yardımcılığına ise daha önce Ankara'da Milli Eğitim Bakanlığı'nda bürokrat olarak görev yapan Hüseyin Karakuş atanmıştı. Ayrıca gündeme Başkan Böcek’in başkanvekili Arifoğlu’nun yerine iki yeni ismi vekil olarak atadığı ile ilgili sahte e imza yazısı düşmüştü. Yaşanan gelişmeler sonrasında büyük bir krize dönüşen madde bütün partilerin ortak kararı ve meclis üyelerinin evet demeleri ile oy birliğiyle kabul edildi.

AKARYAKIT MADDESİ APAR TOPAR OYLANDI

Öte yandan Başkan Muhittin Böcek'in yokluğunda peş peşe gündeme getirilen akaryakıt istasyonlarına ilişkin plan tadilatları tepkiler üzerine geri çekilirken, aralık ayı meclisinde apar topar oylandı. Antalya Organize Sanayi (OSB) Başkanı Ali Bahar'ın ailesine ait 5 adet parselin akaryakıt alanına çevrilmesine ilişkin plan tadilatında, parti grupları uzlaştı.

HABER MERKEZİ