GÜZEL 3 GOL GÜZEL 3 PUAN

3 haftalık galibiyet özlemine çok güzel 3 gol ile Kayserispor’a karşı son verdik.

Farioli maça 3’lü savunma önlerinde Umut ve Lusamba gibi iki pres gücü yüksek isim, kenarlarda hücum gücü yüksek Candeias ve Yusuf, ileride ise normalden farklı olarak Cavaleiro ile başladı. Form durumunu düşünürsek bana göre muhteşem bir ilk 11 tercihiydi ve bu tercih sonuçlarını da gösterdi. Yine bol paslı hücuma çıktığımız, kanatları aktif kullandığımız bir başlangıç yaptık. Oldukça tartışmalı bir pozisyonla güzel bir de gol bulduk. Bana göre gol öncesi faul vardı ancak hakem VAR izlemesine rağmen golü verdi. Demek ki bir bildikleri var dedim. Geçen hafta hakem hatalarından 2 puan kaybetmemizi de göz önüne alırsak hak yerini buldu diyebiliriz. Golden sonra Kayserispor topla oynamaya ve baskı kurmaya çalıştı ve bir nebze olsun başardı ancak son dokunuşlarda hep eksik kaldılar. Savunmamız da bu dakikalarda gayet verimli oynadı. Sadece Dünya Kupası arasından sonra Fatih’te bir tutukluk ve ağırlık olduğunu söylemek gerek. Çok faul yapıyor ve bunlar rakibe duran top şansı olarak dönüyor.

Baskı yediğimiz ve Kayseri savunmasının çok öne çıktığı anlarda bir kaleciden çok, oyuncu gibi ayakları olan Runnarson muhteşem bir asist yaptı ve skoru 2-0’a getirdik. Geldiği günden beri o ışığı bir türlü göremediğimiz Yusuf, topu gerçekten harika kontrol etti ve ondan daha iyi bir vuruş yaptı. Haftanın hatta sezonun en güzel gollerinden birisi oldu.

İlk yarıyı bu şekilde tamamladık ve rahat bir maç izleyeceğimizi sandık ancak Çağdaş Hoca, Ali Karimi’yi maça alarak eski yardımcısı Farioli’nin zayıf yönünü kullanmaya başladı. Bildiğimiz gibi Farioli takımları geride çok pas yapıyor ve bu pas trafiği kırılırsa gol yiyebiliyor. Ali Karimi önde baskıya katılarak savunmamızı bir hayli zorladı. Goldekinin tam aksine inanılmaz kötü bir pas çıkaran Runnarson, futbolcularımızın da yeterli mücadele etmemesi nedeniyle golü yedi. Rahat izleyeceğimiz bir maç yine cehenneme dönüşüyordu ki güzel bir organize atak ile rakip ceza sahasına girdik ve penaltı kazandık. Penaltıya özellikle Çağdaş Hoca el kol hareketleri ile itiraz etse de çok net bir penaltıydı. Penaltıyı yine kronik sorunumuz olarak kaçırdık ama şans yanımızda oldu Bilal’in ayağı çizginin önündeydi. Kaptan Efecan dümeni aldı ve golü atarak maçı bitirdi.

Ligde üstümüzdeki bir takıma karşı alınan galibiyet altın değerindeydi ve çok şükür başardık. Takım geç de olsa düzelmeye başladı. Yeni yılda takımımızın yukarıya tırmanışının devam etmesi ümidiyle herkese mutlu bir yıl diliyorum. Hoşçakalın…