Güzel geri dönüş

2’inden yenilgiyle ayrılınsa da Fenerbahçe, Samsunspor, İstanbulspor ve Galatasaray maçlarında ortaya koyduğu futbolla alkış alan Antalyaspor, yönetimsel anlamda yaşadığı çalkantılı dönemde çıktığı Gaziantep FK mücadelesinde tam anlamıyla hayal kırıklığı yaşadı.

Yeşil zeminden çok, saha dışının konuşulduğu dönemde futbolcuların da bundan etkilenmemiş olması beklenemez. Ortaya koyulan kötü oyun ve yenilgiyle birlikte Nuri Şahin de kadroya ciddi bir neşter attı. Sezon başından bu yana vazgeçilmezlerden olan Streek’in kulübeye çekildiği karşılaşmada Gaziantep maçında kadroda bulunmak istemeyen Jehezkel ve Safouri ile birlikte sakatlığını atlatan Güray Vural ve Bytyqi 11’de yer buldu.

Özellikle Streek’in yerine 10 numara pozisyonunun sahibi olan Safouri’nin oyuna hükmettiğini söylemek hiç de zor değil. İlk kez yer aldığı 11’de takım arkadaşlarını yönlendiren, hücumu şekillendiren önemli bir kimlik olarak dikkat çekti.

Gole kadar Başakşehir karşısında net bir üstünlük kuran Kırmızı-Beyazlılar, skor avantajını elde ettikten sonra ise son 2 haftada alınan mağlubiyetlerin etkisinden olsa gerek biraz frene basmayı tercih etti.

İçerisinde bulunduğu karmaşık durumdan kaynaklı olarak futboldan daha çok sonucun konuşulacağı karşılaşmada istediğini alan taraf Antalyaspor oldu. Özellikle Gaziantep FK karşısında ortaya koyulan hayal kırıklığı dolu bir mücadelenin ardından geri dönüşün 3 puanla olması, Kırmızı-Beyazlılar adına hayati değerdeydi.

***

Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında kulüpler adeta forma yarışına girdi. Bu değerli güne özel olarak birbirinden güzel formalar, kulüpler tarafından beğeniye sunulurken, Antalyaspor da gerçekten alkış alacak bir esere imza attı. Bu anlamda emeği geçen herkesi öncelikle tebrik etmek istiyorum.

Formaların satışa çıkarıldığı kulüp tarafından cumartesi günü 11.07'de duyuruldu. Yani maça yaklaşık 32 saat kala... 21.31'de de formaların tükendiği ve ön sipariş oluşturulabileceği ifade edildi. Kısacası satışa çıktıktan 10 saat sonra, maça aşağı yukarı 21 saat kala formalar bitti.

Dolayısıyla yaklaşık 2 ay öncesinden hazırlanan ve taraflı tarafsız pek çok kişinin hayran kaldığı bu formalar için yapılan planlama hatası sebebiyle 29 Ekim gibi değerli bir günde maçın olmasının da avantajı unutulmuş ve yeterli stok sağlanmamış. Bu duruma en hafif tabirle 'fiyasko' denir.

En az 2 ay önce tasarlanan bu formadan kaç adet basıldı, neden yeterli stok sağlanamadı, sorumlusu kimdir ve nasıl bir yaptırım uygulanacak... Böylesine değerli bir günde ortaya çıkan planlama hatasının sebeplerini öğrenmenin herkesin hakkının olduğunu düşünüyorum. Yetkililerin de bu anlamda gereken bilgiyi paylaşacağını umuyorum.