GÜVEN SORUNUNA ‘KAMERA’ ÇÖZÜMÜ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun duyurduğu muhtarların güvenliği sağlamaya yönelik uygulamaya konuşacak kamera sistemleri için yurt genelinde çalışmalar sürüyor. Antalya’da yaşayan kadın muhtarlar ise kimi zaman tehdit edildikleri, saldırıya uğradıkları kimi zaman da hırsızlık olayları yaşanan iş yerlerinde oluşacak güven ortamından oldukça memnun olduklarını dile getirdi.

Zehra TEKECİ, İrem GÜNEYBAZ

Türkiye’de muhtarların güvenliğini sağlamaya yönelik yürütülen çalışmalar sonucunda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından görev yapan tüm kadın mahalle muhtarlarının binalarına güvenlik kamerası takılması zorunluluğunun getirildiğini duyurulmuştu. Ekipler, muhtarlıklara hızla kamera sistemlerini takmaya başlarken, Antalya’da bulunan kadın muhtarlar Lider Medya’ya kamera sistemlerinin getireceği avantajlardan duydukları memnuniyeti anlattı.

“İÇERİ GİRİP SALDIRANLAR OLDU”

Muratpaşa Üçgen Mahallesi’nde 3 yıldır muhtarlık görevi yürüten Aynur Baycın, yaptığı açıklamada, mahallede bulunan vatandaşların kimi zaman ekonomik nedenlerle kimi zamanda nefret söylemleri ile muhtarlıklara zarar verdiğini söyledi. Muhtarlığın çalışan vatandaşlar için geç saatlere kadar açık olduğunu söyleyen Baycın, “Vatandaşlarımız için geç saatlere kadar burada bekliyoruz. Bizi kimse zorlamıyor, bunu kendi istediğimizle gönül işi olarak yapıyoruz. Ancak bazen alkollü şekilde, kötü niyetli insanlar muhtarlığa gelip sıkıntıları hakkında bizleri tehdit ediyorlar. İçeri girip bize saldırmak isteyenler oldu.” diye konuştu.

“GÜVENLİ ORTAMDA DAHA İYİ HİZMET”

Geçtiğimiz aylarda Ankara’da yapılan toplantıda Süleyman Soylu’nun kamera sistemleri takılacağı haberini aldıklarını hatırlatan Baycın, “Artık bu konuda önlemler alındı. Bakanımız muhtarlıklara kamera takılacağını söyledi. Biz olaydan hemen sonra kendi imkanlarımızla taktırmıştık ama bu durumun farkında olunması bizi çok mutlu etti. Daha Ankara’dan dönmeden bizleri kamera sistemleri için aradılar. Birçok şehirde şu an kameralar takılmış durumda, diğer arkadaşlarımız da bekliyorlar” diye konuştu. Baycın, güvenli bir ortamda çalışmanın kendileri için çok rahatlatıcı olduğunu ifade etti.

“CAN GÜVENLİĞİMİZ SAĞLANACAK”

Muratpaşa Cumhuriyet Mahallesi muhtarı Gülay Eser ise, daha önce muhtarlıkta yaşanan olumsuz olaylar neticesinde kamera sistemi taktırmayı düşündüğünü ancak maddi yetersizlik dolayısıyla yaptıramadıklarını anlattı. Vatandaşlardan kimi zaman hakaret duyduklarını kimi zaman da aralarında polemik yaşadıklarını söyleyen Eser,  şunları kaydetti:

“Bazen vatandaşlarımızla aramızda olumsuz durumlar yaşanıyor. Geçtiğimiz aylarda burada tehdit edildim. Sebebi ise komşumuza söylediğim saatten biraz daha geç gelmemdi. Can güvenliğimizi sağlamak ve tehdit, hakaret gibi durumlar yaşamamak için bu sistemler önem arz ediyor. Dolayısıyla bizim için çok sevindirici bir haber oldu. Kamera sistemi bizim için çok iyi olacak sıkıntı yaşamayacağız. Muhtar evlerine saldırmak isteyen agresif insanlarla karşı karşıya kaldığımızda kendimizi daha iyi hissedeceğiz. Valiliğimizden bizimle iletişime geçtiler. Diğer illerimizde kameralar takılmaya başlamış, bizlerde sıramızı bekliyoruz.