GURURLAN ANTALYA

Yazıya başlamadan önce söyleyeceğim net ve kesin olan;

Şampiyonluk beni zerre ilgilendirmiyor, kim şampiyon olursa olsun ben sadece takımıma bakarım. Şampiyon olanı tebrik ederim ama maç öyle bir hale geldi ki teknik, oyuncu, yönetim, taraftar bir kişiye zarar gelmeden Antalya’ya döndü ya çok şükür…

***

Maç bitti zannederek sahaya giren onlarca taraftar köşe bayrakları bile sökülmüş bir futbol sahası sonrasında soyunma odasına gitmesi gereken hakem gitmemiş, maçın son bölümü oyunun temposu bitmiş oyuncular soğumuş ama kaosa mahal vermemek adına tekrar sahaya dönen ve maçı tamamlayan takımada ayrıca helal olsun.

Bu konuda çok yorum yapmaya gerek yok Nuri Şahin’in olaylar sırasında ve sonrasında verdiği tepkiler bütün duygu ve düşüncelerimizi net olarak anlatıyor. İşte ne hissediyorsak bizimle aynı reaksiyonu veren, ne istiyorsak aynısını hisseden ve isteyen bir hocayı bu şehir neden bu kadar çok seviyor en güzel kanıtı…

***

Şampiyon Trabzonspor’u tebrik ederim ki bugüne kadar şampiyonluk konusunda kimsenin TS haricinde bir iddiası bile olmadı ama kutlama yapmak rakip takım oyuncusunu dövmekte olmamalı... Bazıları için bu yazdıklarım hoş gelmiyor olabilir ama hepinizin ömrünü verdiği takımlarına bunun yapıldığını düşünün neler hissederdiniz…

***

Futbol konuşmaya gelirsek ise eğer ilk beraberliği yakaladıktan hemen sonra kazandığımız penaltıyı gole çevirebilmiş olsaydık rakibin artan stres düzeyi ve saldırmak zorunda olmasıyla maçın skoru bambaşka olabilirdi. Nuri Şahin’in göreve gelmesinden sonra sanırım en zayıf noktamız kritik anlarda penaltıcı seçimlerimiz… Saha da Fernando veya haftalardır takımın penaltı atıcısı Haji Wright varken uzun zamandır oynamayan Fredy’nin tercih edilmemesi gerekiyordu.

Sıralamayı bilmeyen bir kişi maçı izlese Antalyaspor’u şampiyonluk maçına çıkmış zanneder. Maçın başında yenen erken gol her şeyi değiştirir ama bizim için hiçbir şey değişmedi. Yine bildiğimiz kaybetmeye karşı isyanımız ve oyun bırakmamamız son dakikaya kadar mücadelemiz bizleri Gururlandırırken tüm Türkiye’nin de kalbini fethetti.

Maç boyunca sahada ki duruşları ve olaylar sırasında ki soğukkanlılıklarıyla DİKLENMEDEN DİK DURUŞ gösteren deplasman yapan tüm ekibe, Futbol sorumlusu Nuri Şahin’e, tüm futbolculara ve Antalya’dan giden herkese helal olsun hepsini ayrıca tebrik ederim.

***

Kaybetmeme alışkanlığımızı kazanmaya başladığımızdan beri her hafta yaptığımız çağrıyı bu hafta daha yüksek ve gür bir sesle yapıyoruz.

Sahaya çıkıp aslanlar gibi mücadele eden kaybetmeye isyan eden tüm takımı ödüllendirmeye ve hak ettiklerini vermeye hep beraber 9 Mayıs Pazartesi Saat 20.00'de kendi sahamızda Konyaspor maçında buluşuyoruz.

“Paranızı kaybedin, hayallerinizi kaybedin, ama hiçbir zaman kendinize olan güveni kaybetmeyin. Umutla yolculuk etmek, gidilecek yere varmaktan çok daha zevklidir.”