Gürhan'dan yaz okullarına davet

Antalya dahil Türkiye’nin 81 ilinde GSB Yaz Okulları’nın, okulların tatile girmesiyle başladığını belirten Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan, “Büyük hedeflerimiz var. Bu ülkenin her çocuğunu bir spor branşıyla tanıştırmak, buluşturmak istiyoruz. Zamanlarını kaliteli, verimli geçirsinler istiyoruz. Gençlik merkezlerimizi çocuklarımızın evleri olsun istiyoruz” dedi. 

Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan, yaz döneminde sporu teşvik etmek amacıyla gençleri Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) Yaz Okulları’na davet etti. Gürhan, Türkiye genelinde olduğu gibi Antalya'da da GSB Yaz Spor Okulları’nın hizmete girdiğini belirterek, çocukların tatil süreçlerini aktif ve sağlıklı geçirmelerini hedeflediklerini söyledi. Gürhan ayrıca, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'ın 2024'ü "Hareketlilik Yılı" ilan ettiğini vurgulayarak, bu kapsamda tüm bireyleri spor yapmaya ve gençlik merkezlerine katılmaya çağırdı.


“EN AZ BİR BRANŞLA TANIŞMALARINI İSTİYORUZ”
Ülkenin 81 ilinde ve Antalya'da GSB Yaz Spor Okulları’nın okulların tatile girmesiyle başladığını ifade eden Gürhan, “Çocuklarımızın tatil dönemine talip oluyoruz. Onların serbest zamanlarını güzel geçirmeleri, sağlıklı geçirmeleri, yetenekleri olduğu alanlarda ya da en az bir spor branşıyla onları tanıştırmak, buluşturmak istiyoruz” dedi. 


Yaz tatilinde çocukların evlerinde kalmasını istemediklerini kaydeden Gürhan, “Bütün spor tesislerimizi, gençlik merkezlerimizi, spor sahalarımızı, salonlarımızı, her şeyi çocuklarımızın hizmetine açtık. Alanlarında uzman antrenörlerimizle. İyi eğiticilerimizle, gençlik merkezlerindeki atölye eğitimlerimizle, salonlarımızdaki spor eğitimlerimizle çocuklarımızı yaz boyunca sağlıklı, mutlu, önümüzdeki eğitim öğretim sezonuna hazırlamaya çalışıyoruz” diye konuştu. 


BU YIL ‘HAREKETLİLİK YILI’ İLAN EDİLDİ
Çocukların kaliteli spor eğitimi almasını amaçladıklarına söyleyen Gürhan, “Onların sporun bir yaşam biçimine dönüşmesini istiyoruz. Sonra yeteneklerine göre onları yönlendirip işte abilerinin, ablalarının bizleri gururlandırdığı gibi ileride Türk sporun, ay yıldızlı formasıyla bizleri gururlandırsınlar istiyoruz. Bu 2024 yılını Sayın Bakanımız Osman Aşkın Bak ‘Hareketlilik Yılı’ ilan etti. En çok ihtiyacımız olan şeyi aslında ilan etti. Çocuklarımızı hareketli, sağlıklı bir organizmanın yapının içinde tutmak istiyoruz” dedi. 


Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın bu yılı ‘Hareketlilik yılı’ ilan ettiğini vurgulayan Yavuz Gürhan “Hareket etmek isteyen tüm bireylerimizi salonlarımıza bekliyoruz. Özel sporcularımıza tüm tesislerimizde düzeylerine göre ve ilgi yeteneklerine göre her gün spor eğitimleri veriyoruz. Gençlik merkezlerimizde yine çocuklarımızın tam gün spor okulu, spor eğitimleri, atölye eğitimleriyle birlikte tam gün eğitimler veriyoruz. Biliyorsunuz anne babaların, çalışan anne babaların küçük yaş gruplarındaki en büyük sıkıntısı bu. Hem çocukları güvenli yerlerde olsun, hem kaliteli spor eğitimi alsın. Bu çabamız 81 ilimizde ve Antalya'mızda hız kesmeden devam ediyor” diye kaydetti. 


“EVDE KALMALARINI İSTEMİYORUZ”
Spora başlamanın bir yaşı ve zamanı olmadığını belirten Gürhan, il müdürlüğü olarak hareket eden bütün çocuklardan sorumlu hissettiklerini ifade ederek şunları söyledi: 
“Bu yaz spor okullarımız tatil döneminde. Çocuklarımız haftanın 7 günü evlerinde. Evde kalsınlar istemiyoruz. Bir spor branşıyla en az bir branşla, birkaç branşla yapmak istedikleri, hayal ettikleri, ‘acaba yapabilir miyim?’ diye düşündükleri tüm branşlarda onlara eğitim vermek istiyoruz. Bunun planlamalarını bunlara göre yaptık. Bir çocuğumuz birden çok spor branşında bizle spor eğitimine katılabilirler.” 
Okulların açıldığında da spor faaliyetlerinin devam ettiğini ve bu kez okul dışındaki zamanlarına talip olduklarını söyleyen Gürhan, “Antrenman programımızı, kurs programlarımızı okul programına göre yapıyoruz. Ama yaz aylarında çocuklarımızın da tatilde oluşu 7 gün tam gün spor eğitimi her yaş grubunda jimnastikten yüzmeye, masa tenisinden eskrime, judodan tekvandoya, futboldan basketbola, voleyboldan karateye kadar her alanda talep edilen her branşta çocuklarımıza spor eğitimi veriyoruz” ifadelerini kullandı.


ÖZGÜVENLİ VE SAĞLIKLI NESİL İÇİN SPOR
Sporun çocuklar üzerindeki etkisini anlatan Gürhan, şöyle devam etti:
“Çocuklarımızın özgüvenlerinin gelişmesi, sağlıklı nesiller oluşturmamız, motorik gelişimlerin tamamlanması, bunun yanında Koordinasyonları, gelişimleri, fiziksel gelişimlerine katkıda bulunuyoruz. Bu arada da yetenekli olan çocuklarımızı branşlarında, kulüplerimize alanlarında da yönlendirmeler yapıyoruz. Yani sporu bir yaşam biçimine dönüştürmek. Büyük hedeflerimiz var. Bu ülkenin her çocuğunu bir spor branşıyla tanıştırmak, buluşturmak istiyoruz. Zamanlarını kaliteli, verimli geçirsinler istiyoruz. Gençlik merkezlerimizi çocuklarımızın evleri olsun istiyoruz.” 

Manşet 2024 07 07T204348.795​​​​​​​
SPORCULARDAN ‘SPORLA KAL’ ÇAĞRISI
Antalya Gençlik Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı Ekstrem Sporlar Topluluğu’nda paten sporuyla uğraşan Ömer Kaya, “Spor bana çocukluğumda yaşamadığım birçok şeyi katıyor. Benim ailemle sıkıntılarım vardı. Bunları yenmemi sağladı. Buraya bugün o spor sayesinde geldim. Benim şu an seslenmek istediğim şey; o bilgisayar başında oturanların herkesin tekrar bu sporlara yazılması, bu şeylerin olması, yaz okullarına gelmesi. Ben bu sporla çok güzel yerlere, ülkemize çok güzel yerlere getirmek istiyorum” diyerek sporun önemini anlattı.  
Basketbolla ilgilenen Ufuk Özdemir ise “Bu sporu 3 yıldır yapıyorum ve sporun gençlere katkısını sizlere biraz bahsedeyim. Gerçekten bütün eklem sakatlıklarınız, hiçbir şeyiniz riske gelmiyor ve çok güzel bir geleceğiniz oluyor. Spor gerçekten çok iyi bir şey. Bizim yaptığımız ekstrem sporlar birazcık tehlikeli olmasının yanı sıra insana birazcık özgüven katıyor ve sizi güçlendiriyor. Spor yapmaktan korkmayın, her zaman sporla kalın” diye konuştu.