GÜREŞTE GARİP İŞLER GİRİFT İLİŞKİLER VAR

Antalya’nın sorunlarını kaldığımız yerden tek tek ele almaya devam ediyoruz. Tatilde olsa sayılı gün çabuk geçiyor. Tatil insanı daha zinde hissettiriyor ve net düşünmeyi sağlıyor.

Tatil süresince mümkün olduğu kadar televizyon izlememeye, gazete okumamaya ve sosyal medyayı takip etmemeye özen gösterdim. Tabi ne kadar başarılı olabildik orası meçhul.

Bunları yaparken memlekette olup bitenden habersiz kalmadık. Sağ olsun dostlarımız olup biteni telefonla aktarmayı ihmal etmedi. Sonuçta uçandan da kaçandan da haberimiz oldu.

Lafı eğip bükmeden yazımın başlığındaki konulara girmek istiyorum. Birinci konu; yağlı güreşler. Tam vıcık vıcık olmuş, dualı çayırın adını spekülasyonlarla andıran bir spor dalı.

Tabi bu kullanılan yağdan mıdır yoksa sporun içinde yer alan zat-ı muhteremlerden mi kaynaklanıyor bilemiyorum. Resmen laçkalaşmış, güvenini yitirmiş durumda.

Kırkpınar ve Elmalı en önemli organizasyonlar bu yağlı güreşlerde. Ancak arada yapılan onlarcası ve ismini saymakla bitiremeyeceğim belediyelerin düzenlediği güreşler var.

Kırkpınar’ı saymazsak hemen hemen hepsi siyasete bulaştırılmış, belediyelerin para aklama noktasına haline gelmiş yağlı pehlivan güreşleri. Bazı müsabakalar var ki şaibeli mi şaibeli!

Çünkü daha güreşler başlamadan kimin başpehlivan olacağı konuşulur hale gelmiş. Sonuçta işin içinde olanlar ‘Şak’ diye anlıyor çıkacak sonucu.

Hadi onları geçtim halen Türkiye Güreş Federasyonu tarafından çıkarılan yönetmelik ve talimatlarla yapılıyor bu yağlı güreşler. Yeni kurulan Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu ise bir sonraki sezonda yeni yönetmelikleri işaret ediyor.

HASAN AYDIN’A DİKKAT!

Ancak benim dikkatimi çeken bir isim var. O da halen hem Türkiye Güreş Federasyonu hem de Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi olan Hasan Aydın.

Antalyalılar kendisini önce ASAT Spor Güreş Koordinatörü olarak bilirdi. Sonra CHP’den Elmalı Belediye Meclis Üyesi seçildi. Ardından da Belediye Başkan Yardımcısı oldu.

Yani ‘Noter Onaylı Aşk Skandalı’nın kahramanı İYİ Partili Belediye Başkanı Halil Öztürk’ün yardımcısı. Hani derler ya, “Arkadaşını söyle sana kim olduğunu söyleyeyim” diye.

Bu Hasan Aydın’ın ne kerameti var ise halen bu saydığım aktif görevlerde. Amma unutulan bir şey var. Hakkında 'resmi belgede sahtecilik' suçlamasıyla iddianame hazırlanmış bir isim.

Ankara 49'uncu Asliye Ceza Mahkemesi'nde açılan davada yargılanıyordu. Nedeni ise sahte belge ile antrenörlük belgesi almak. Dava devam ediyor mu etmiyor mu bilmiyorum ama konu epey konuşulmuştu.

Kırkpınar Başpehlivanı İsmail Balaban ve Cengizhan Şimşek’in de antrenörlüğünü yapıyor bu zat-ı muhterem. Böyle bir olaydan biz yargılansak maazallah Cumhuriyet Meydanı’nda çarmıha gerilirdik!

Lakin kendisi halen Türkiye Güreş Federasyonu hem de Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu Kurulu Üyesi. Hem masa hem sahada yani. Şimdi hangi güreşe inanacaksınız?

BU İŞTE YANLIŞLIK VAR!

İbrahim Türkiş Başkanlığı’ndaki Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeliği’ne getirilirken sözde, ‘Bilal Erdoğan’ destek vermiş Hasan Aydın’a. Öyle söylüyormuş kendileri!

Bilal Erdoğan eğer Hasan Aydın’a destek verip yönetime getirdi ise muhtemelen bek raundundaki diploma meselesi ve yargılanma olayı kendisinden gizlenmiş olmalı. Yoksa böyle bir şeye asla izin vereceğini zannetmiyorum.

Gelelim diğer bir isme. Eski CHP Kepez İlçe Başkanı Servet Yıldız’a. O da şaibelerle anılan bir isimdi. Kendisini yağlı güreş camiası çok iyi bilir. Ama o da Merkez Hakem Kurulu’na alınmış!

Ya bu işlerde bir yanlışlık var ya da bizim bilmediğimiz olaylar yaşanıyor. Ya da bunların kerameti kendinden menkul.

SEN ÖNCE HESAP VER

Peki, bu iki isim böyle de bunlara her daim destek veren Elmalı Belediye Başkanı Halil Öztürk’e ne demeli? Adam eylül ayında yapılacak güreşler için ayrıcalık istemiş.

Yahu “Maç devam ederken kural değişir mi?” diye adama sormazlar mı? Dere geçerken at değiştirilir mi? Ama maksat başka olunca güreş üzerinden siyaset olunca her şey mubah bunlar için.

Bak arkadaş; sen önce geçen yıl yapılan güreşlerin hesabını bir ver. Sonra çık ortaya öyle konuş. Yoksa o hesabı veremezsen bırak vıcık vıcık olmayı altından ezileceksin o hesabın.

Geldiğimiz son noktada birilerinin çıkıp bu olaylarla ilgili açıklama yapması lazım. Sanırım o isimde Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyon Başkanı İbrahim Türkiş.

ACİL KARARLAR ALINMALI

Şimdi, acil olarak Hasan Aydın’ın öncelikle bazı görevlerinden ya affını istemesi ya da derhal bıraktırılması lazım. Örneğin ASAT Spor gibi. Çünkü Federasyon Yönetimdeyken koordinatörlük görevi akıllarda soru işareti bıraktığı için.

Hasan Aydın derhal yönetimden düşürülmeli veya istifa etmeli. Çünkü hakkında açılmış dava varken, sahte diploma ile antrenörlük belgesi aldığı iddia edilirken şaibeye yol açtığı için.

Acilen Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu’nun hem yağlı pehlivan güreşleri hem de hakemleri için yönetmeliği derhal yazılmaya başlanmalı. Yoksa bu vıcık vıcık işlerin önüne geçilemez.

Hadi hemen şimdi. Hem de Elmalı Güreşleri öncesi.