GÜNEŞLİ HAVALAR ‘İÇİMİZİ’ ISITACAK

Antalya’da mevsim normallerinin üzerinde geçen fırtınalı ve yağışlı kış dönemi artan sıcaklıklarla yerini sıcak yaz aylarına bırakıyor.

Zehra TEKECİ/İrem GÜNEYBAZ

Mevsim normallerinin üzerinde yağışlı ve fırtınalı bir kış dönemi geçiren Antalya heyecanla beklenen sıcaklık artışlarıyla yaz aylarını karşılamaya hazırlanıyor. Çevre ve Şehircilik İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan son açıklamaya göre, hafta ortasından itibaren yurt genelinde sıcaklıklar 5 ila 10 derece artacak.  Deniz, kum ve güneş üçlüsü ile ünlü turizm kenti Antalya’da bu hafta itibarıyla sıcak hava etkisini göstermeye başlayacak.

“SICAKLIKLAR 20 DERECEYİ BULACAK”

Konuya ilişkin Lider Medya’ya özel açıklamalarda bulunan,  Meteoroloji 4’üncü Bölge Müdürlüğü Bölge Müdür Yardımcısı Hasan Acar, Antalya’nın bir kış mevsimi geçirdiğini belirterek, “Bu yıl yağışlar geçtiğimiz yıllara kıyasla yüzde 22.6’lık, 2021’e göre yüzde 62.7’lik artış gösterdi. Antalya diğer yıllara oranla bu yıl daha fazla yağış aldı” diye konuştu.

Sert geçen kışın ardından özlemle beklenen yaz aylarına ilişkin ise Acar, “Bizi bekleyen yaz dönemine bakarsak Meteoroloji Genel Müdürlüğü olarak yaptığımız tahminlere göre bu hafta Antalya’da hava sıcaklıkları 20 dereceleri bulacak. En düşük sıcaklık ise 9 derece beklenirken, günler çok parçalı bulutlu geçecek” diye konuştu.