GÜNEŞİMİZ, BİR TÜRLÜ DOĞMADI…

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin ‘Güneş Doğudan Yükseliyor’ adını verdiği Doğu Garajı Nekropol Alanı  tam bir yılan hikayesi hatta 4 bilinmeyenli bir denkleme dönüştü. Proje tamamlandığında Doğu Garajı’nın Antalya'nın çekim merkezi olması hayali ise tozlu raflarda kaldı.

Bu projeyle ilgili her şey yolunda giderken ne olduysa CHP’li Muhittin Böcek’in göreve gelmesiyle oldu. Böcek’in göreve gelir gelmez 3 ay içerisinde projeyi bitirme vaadi de “fos” çıktı.

Şimdi bu konuyla ilgili zaman zaman Böcek zaman zamanda Genel Sekreter Cansel Tuncer tarafından açıklamalar yapıldı, “bitti bitecek” dendi, “açıyoruz açılacak” dendi. Ama hepsi laf olsun diye söylendi.

Doğu Garajı Nekropol Alanı ile ilgili 2019 Nisan ayından bu yana tamı tamına 11 kez açıklama yapılmış ve bunlar haber olmuş. Hep ‘sona gelindi, açılışa gün sayıyor’ denilmiş.  Yani durum idare edilmiş hep Antalyalılar kandırılmış.

“Yahu sen bu 11 rakamını nereden çıkardın” diyen var ise hacı Google ‘Doğu Grajı’ diye yazdılar mı patır patır dökülüyor yapılan açıklama ve haberler. Bende öyle yapıp tek tek çıkardım bu açıklamaları.

İlk olay Böcek’in 24 Temmuz 2019’da 12 projeyi durdurması ile başlamış. Böcek, eski stadyumun bulunduğu alan ve Doğu Garajı'ndaki nekropol alanındaki çalışmaları 3 ay içinde tamamlayacaklarını söylemiş.

İkinci açıklama ise 14 Eylül 2019’da gerçekleşmiş ve Başkan Böcek bu kez millet bahçesi ve nekropol alanındaki Doğu Garajı projesinin ilk tamamlayacakları projeler arasında yer aldığını belirmiş.

Üçüncü olay ise 6 Aralık 2019’da yaşanmış ve projenin yavaşladığı tespit edilmiş. Yani 3 ayda bitecek sözü havada kalmış.

Ve dördüncü açıklama ise 15 Ocak 2020’de yapılıyor. Bu kez de açıklamayı yapan Baş Danışman Cem Oğuz. Proje inşaatının yüzde 90 seviyesine ulaştığını kaydeden Oğuz, Mart 2020’de peyzaj çalışmalarının bile başlayacağını anlatmış bizde dinlemişiz!

Ancak bu açıklamadan sonra öyle bir olay yaşanıyor ki 4 Mayıs 2020’de alanda yer alan tabeladaki proje bitiriliş tarihi sihirli bir el tarafından siliniveriyor. Doğu Garajı Nekropol Alanı hakkında 6 Temmuz 2020’de ‘Son rötuşlar’ diye bir açıklama yapılarak kafalar karıştırılıyor. Oysaki alanda o tarihte kazılar devam ediyor.

Canı sıkılanın açıklama yaptığı Büyükşehir’de proje hakkında 17 Eylül 2020’de, çatı izolasyon çalışmasında sona yaklaşıldığı belirtiliyor. Yani hala açılışa hazır değil!

VAATLER LAFTAN ÖTEYE GİTMİYOR

Hevesi kursağında kalan onlarda esnafın bitirilmesi için dua ettiği proje alanında 30 Ekim 2020’de, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Hacıarifoğlu, Genel Sekreter Cansel Tuncer ve Başkan Başdanışmanı Cem Oğuz yapımı devam eden Doğu Garajı Kültür ve Ticaret Merkezi ve Antalya Nekropol Müzesi Projelerinde incelemelerde bulunmuş. Heyet iki projenin Mart 2021 sonunda tamamlanacağını duyurmuş. Lakin bu da sadece lafta kalmış! Başkan Böcek, 23 Aralık 2020’de A Takımı ile çevrimiçi koordinasyon toplantısı gerçekleştiriyor ve projeleri masaya yatırıyorlar. “Hep birlikte başaracağız” demesine rağmen bu da tınnnnn boşta kalan laftan öteye gitmiyor.

KUYRUKLU BİR YILAN HİKAYESİ

Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cansel Tuncer ve Baş Danışman Cem Oğuz, 17 Şubat 2021’de Kent Konseyi'nin konuğu oluyorlar. Böcek’i yönlendiren bu ikili projenin devam ettiğini açıklamakla yetiniyor. Yılan hikayesine dönen proje için 21 Şubat 2021’de ise çalışmaların yüzde 98 seviyesine ulaştığı kaydediliyor ve açılış için gün saydığı anlatılıyor. Biz masal dinlemeyi severiz ya ha bire anlatıyorlar.

Ne hikmetse aynı açıklama 21 Şubat 2021’de medyaya tekrar servis ediliyor. Ve fakat bölge ile ilgili son açıklama 5 Mayıs 2021’de ‘Doğu Garajı Kültür ve Ticaret Merkezi'nde sona gelindi’ açıklaması ile gerçekleşiyor. Bu kez de projenin bu bölümünün yüzde 90’ının tamamlandığı belirtiliyor. Yerseniz tabi ama bir türlü net açılış tarihi verilemiyor veremiyorlar. Güneş bir türlü doğudan yükselemiyor.

Ben sadece bir kronoloji çıkarttım ve sizlerin vicdanına bıraktım. İnanın bu proje bu gidişle daha çok açıklamalara gebe olacak ve kuyruklu bir yılan hikayesini geçip üniversitesi sorusu olup çıkacak.

Değerlendirme sizin.