GÜNDEMİ YİNE BİZ BELİRLEDİK

Siyasetin ve gündemin nabzının attığı ve Lider Haber’de her hafta canlı olarak ekranlara gelen TURUNCU KOLTUK, yine gündemi belirledi. Yerelden genele bir çok konuda önemli gelişmelere damga vurduk.

AK Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş’ın konuk olduğu programda, ‘Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT)’ ile ilgili ilk kez tarih konuşuldu. Başkan Taş, milyonlara müjde verdi.

Başkan Taş, AK Parti Hükümeti’nin yaptığı çalışmanın nihayete erme aşamasında olduğunu ve yasal düzenlemenin haziran veya temmuz ayında TBMM’ye geleceğini açıkladı.

Son günlerin en önemli konusu olan tarım konusunda AK Parti’nin Antalya’da bir kurultay hazırlığında olduğu da programda açıklanan diğer bir önemli konu oldu.

Bu önemli kurultaya tarım sektöründe yer alan Gazipaşa’dan Kaş’a kadar her temsilci davet edilecek. AK Parti İl Başkanı, “Buradan çıkacak sonucu Cumhurbaşkanımıza ileteceğiz” demesi soruna duyarsız kalınmadığının göstergesi oldu.

Taş, inşaat sektörüne de müjdeli bir haber vererek, Şu anda inşaatla alakalı bir çalışma yapılıyor. Bir ay içerisinde fiyatları düşürüp dengeleyebilecek bir çalışma üzerinde çalışılıyor. Bununla alakalı yeni bir destek paketi yakın bir sürede Hazine ve Maliye Bakanlığımız ve Ticaret Bakanlığımız aracılığıyla sağlanacak” dedi.

Sanırım son günlerde aşırı bir fiyat yükselmesi yaşanan sektörü rahatlatacak bu çalışma ile hem sektör hem de vatandaş rahat bir nefes alacak.

AK Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, yaklaşık 2.5 saat süren programda toplu ulaşım konusunda da Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e çağrıda bulundu.

Taş, “Bu iş kamu görevidir. Kar amacı taşımaz. Gelin esnafa destekleri artırın bizde mecliste şartsız olarak buna destek verelim” dedi. Bakalım bu çağrı karşılık bulacak mı?

Taş’ın bir diğer çağrısı da, trafiği rahatlatacak kavşak çalışmaları konusunda oldu. Taş, “Duraliler, Uncalı ve Merkez Bankası kavşağı için gelsinler desteğe hazırız” diyerek zeytin dalı uzattı.

Gündeme damgasını vuran programda Antalya’nın en pahalı suyu kullanması da sert bir dille eleştirildi. Böcek’e, “İnat etme, vatandaşın lehine olacak kararlar al” çağrısı tekrarlandı!

Tabi yerelden genel yapılan açıklamalardan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’da nasibini aldı. Kılıçdaroğlu’nun ‘BEDAVA ELEKTRİK’ vaadi eleştiri konusu oldu.

Bu söylemin 2009 yılında dönemin CHP Belediye Başkanı Adayı Mutafa Akaydın tarafından dillendirildiğini anlatan AK Parti İl Başkanı Taş, “Akaydın, bedava elektrik, 100 bin kişiye iş gibi birtakım yalan vaatlerde bulundu. Antalya’nın 10 yılını aldı. Güneş Ev’in kaçak elektrik kullandığı tescillendi. Şimdi Kılıçdaroğlu’nun bedava elektrik demesini, ‘Aç tavuk kendisini buğday ambarında sanar’ atasözüne benzetiyorum” sözleri ile sert bir dille eleştirdi.

Ben birçok konuyu burada anlatamadım. Çünkü 2.5 saatte neler neler konuşuldu. 655 işçi alımı kontenjanından AK Parti Hükümeti’nin şehre yaptığı yatırımlara kadar.

Bunların tamamını izlemek isteyenler LİDER HABER’in sosyal medya hesaplarına bakabilirler. Çünkü he saniyesi ayrı bir gündem. Çünkü bu hafta bu konular çok konuşulacak.

YENİ BİR AŞK SKANDALI

Antalya siyasetindeki aşk skandalları duruldu sanılırken yeniden patlak verdi. Elmalı, Kepez derken bu kez skandal olay Alanya’dan patlak verdi. Aslında mide bulandırıcı işler bunlar.

Lakin biz yazmazsak sümen altı yapılacak, herkes yaptığı çirkinlik ile kalacak diye bu satırlara almak zorunda kalıyorum bu ahlaksızlıkları.

Efendim, Alanya’da hemşehrim ve adaşım gazeteci İbrahim İpbüker’in bir yazısı dikkatimi çekti.

CHP Alanya İlçe Başkanı Coşkun Karadağ’ın, aylar önce parti binasında yine partililer tarafından uygunsuz bir şekilde yakalanması olayından yola çıkmış ve bir başka skandala dem vurmuş.

Alanya’da yaşayan herkes tam bu konunun unutulduğunu düşünürken sevgili adaşım İpbüker bu kez başka bir olayı; “Bundan iki gün önce yine CHP'nin yakından ilgilendiği ve içinde olduğu bir kurumun müdürü ile o kurumda çalışan bir bayan, kurumun çaycısı tarafından uygunsuz bir şekilde görülmüş… Ve konu duyulmasın, yayılmasın diye olağanüstü gayret sarf ediliyormuş...” ifadeleri köşesinde yazmış.

Araştırdım konuyu. Kim bunlar diye. Yer, Antalya Büyükşehir Belediyesi Hizmet Birimi imiş. Bilmem doğru bilmem yalan. Kadının adı var ama bende gizli. Erkek ise malum!

Yahu anladık, ‘Alan memnun veren memnun’ ama burası bir resmi kurum. Yapmayın etmeyin. Ayıptır. Bunun adı rezilliktir.

Buradan samimiyetine inandığım dostum Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek7e sesleniyorum; “Lütfen bu işe bir el at ve rezilliği temizle. Sana yakışan bu.”

ANLAMLI KAMPANYA

Kepez Belediyespor Tekvando Takımı Antrenörü Derya Uyankaya ve sporcuları örnek bir çalışmaya imza attı. Sporcular, SMA hastası bebekler için Bir Kapak, Bir Umut’ isimli bir kampanya başlattı.

Kısa bir süre önce 40 ev kadınının tekvandoya başlamasına ve lisanlı sporcu olmasını sağlayan Uyankaya ve ekibi, ‘Mutluluğa çevir’ ve ‘Kapak olsun’ mottosu ile yola çıktı.

Kepez’in ince ruhlu kadınları ve genç sporcuları topladıkları pet suların mavi kapakları ile SMA hastası çocuklara umut olmak için canhıraş çalışıyor. Tek istekleri destek.

Beyler, bayanlar, teyzeler, amcalar, çocuklar. Hadi sizde bu kampanyaya destek olun.