44 GÜNDE TEPETAKLAK

Gaziantep FK maçıyla birlikte yoğun bir dönemi geride bırakan Antalyaspor, 44 günde tam 10 maça çıkarken, adeta tepetaklak oldu. Söz konusu sürede ligde çıktığı 8 maçtan sadece 6 puan çıkaran Kırmızı-Beyazlılar, Süper Kupa finalinde Beşiktaş'a kaybederken, tek teselliyi Türkiye Kupası'nda yaşadı ve Giresunspor'u eleyerek adını son 16 takım arasına yazdırdı.

11 Aralık 2021'de yoğun bir maç trafiğine giren ve 44 günde tam 10 maça çıkan ve devre arasını yaşayamayan Antalyaspor, aldığı sonuçlarla bir anda tepetaklak oldu. Düşme hattının 4 puan üzerinde girdiği yoğun süreçte Süper Lig'de bir türlü istikrarı sağlayamayan Kırmızı-Beyazlılar, 8 maçta tek galibiyet alırken, bir anda kendisini düşme hattının içerisinde buldu.

İYİ BAŞLADI KÖTÜ BİTTİ

Yoğun maç takvimine Trabzonspor galibiyetiyle başlayan Antalyaspor, sonrasında çıktığı 7 Süper Lig maçından galibiyet çıkaramadı. Konyaspor, Galatasaray, Göztepe ve Rizespor'a kaybeden Akrep, Kasımpaşa, Fenerbahçe ve Gaziantep FK ile beraberliği bozamadı. Düşme hattının 4 puan üzerinde girdiği sürecin ardından düşme hattında kendisine yer bulan Antalyaspor, hemen üzerindeki Giresunspor'un 2 puan gerisinde bulunuyor.

EN DÜŞÜK 3. PERFORMANS

Antalyaspor, son 8 haftada Süper Lig maçlarında en az puan toplayan 3. takım oldu. 6 puanı hanesine yazdıran Kırmızı-Beyazlılar, son 8 haftada Altay, Yeni Malatyaspor ve Galatasaray'ın ardından en başarısız takım oldu. Aynı süreçte Galatasaray 4, Yeni Malatyaspor 2 puan kazanırken, Altay ise hanesine puan yazdıramadı.

TEK TESELLİ TÜRKİYE KUPASI'NDA

Süper Kupa finalinde Katar'da Beşiktaş ile karşı karşıya gelen Antalyaspor, rakibine normal süresi ve uzatlamaları 1-1 eşitlikle tamamlanan maçta penaltı atışları sonucunda kupaya veda etti. Türkiye Kupası'nda Giresunspor ile karşı karşıya gelen Antalyaspor, tek tesellisini ise burada aldı. Rakibini 2-1 ile kupanın dışına iten Antalyaspor, adını son 16 takım arasına yazdırdı.