GÜN'AYDIN BAŞKAN

Seçim öncesi büyük vaatler verip, yerine getiremeyen CHP’li Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, her kesimden tepki çekmeye devam ederken, CHP’li Finike İlçe Başkanı Aydın Arıcan, partisini yerden yere vurdu. Başkan Arıcan, sosyal medya üzerinden kendisini hizmet konusunda eleştiren vatandaşa, “Umumi tuvalet yanında 100 metreye kamp alanına 1 çeşme taktıramadım ben. CHP ilçe başkanı ile normal vatandaş arasında bir fark yok, hatta daha da kötü” yorumunda bulundu.

CHP’li Mustafa Geyikçi’nin başkanlık koltuğunda oturduğu Finike’de, vatandaşların şikayetleri giderek artıyor. Finike Belediyesi’nin, ilçede hizmetlerini yerine getirmemesi üzerine Finikeli vatandaşlar sosyal medyada çileden çıktı. Son çere vatandaşlar şikayetlerini Finike CHP İlçe Başkanı Aydın Arıcan’a iletti. Başkan Arıcan, tüm yorumlara cevap verirken partisini eleştiren ifadeleri kullanmaktan kaçınmadı. Vatandaşlar sosyal medyada, CHP’nin Finike Belediyesi’ni almak için seçim döneminde söylediği vaatleri Arıcan’a sitem ederek hatırlattı.

HER ŞEY GÜZEL OLAMADI

Başkan Arıcan’ın, sosyal medya hesabından “O gün gelecek. Finike’mizi hep birlikte bir masal şehri yapacağız” paylaşımına tepki yağdı. Murat Er isimli bir kullanıcı, “O gün dediğin ne zaman Aydın’ım. Belediyeyi alalım dediniz aldınız. Her şey daha güzel olacak dediniz. Sence oldu mu? Daha Hasyurt’ta atılan kanal artıklarını kaldıramadı belediye. Dediğin iktidarı ele geçirenimde o zaman dersen artık onu düşünmek gerek bence” diyerek Arıcan’a sitem etti.

SU ÜCRETİNE İSYAN

Öte yandan su faturalarından yakınan Er, belediyenin iktidarın aynası olduğunu söyleyerek, CHP’nin belediyeyi yönetemediğini vurguladı. Finikeli Er, “Belediye iktidarın aynasıdır. Belediyeyi yönetemezsen iktidara sahip olamazsın.  Sen su ücretinin yüksekliğinden birçok yazı yazdın önceki dönem. Şu an nasıl su faturaları biliyor musun” eleştirisinde bulundu.

CHP’Lİ BELEDİYE ŞİKAYETLERE BAKMIYOR

CHP’li Başkan Arıcan, CHP’nin hem Büyükşehir’de hem de Finike Belediyesi‘nde başkanlık yaptığını belirterek, partisini eleştirdi. Arıcan, yorumlarda bir vatandaşa, “Sorun tamda bu doktorum.  Kırk defa atıkların durumunu ve sizin şikayetinizi iletmeme rağmen aksiyon alınmaması. O zaman şu sonuç çıkıyor. Fikirler iktidara gelmedikçe, sonuç değişmiyor. Murat abi, umumi tuvalet yanında 100 metreye kamp alanına 1 çeşme taktıramadım ben.  Su ücretleri çok ütopik mesele bunun yanında. Fikirler abi, bir şey söylemeye gerek yok” cevabını verdi.

“MUSLUK TAKTIRACAK GÜCÜM YOK”

İlçe başkanı olmasına rağmen bir su musluğu taktıracak gücünün olmadığını belirten Başkan Arıcan, “Ben ilçe başkanı olmama rağmen, musluk bile taktırmaya gücüm yok. CHP İlçe başkanı ile normal vatandaş arasında bir fark yok, o kadarını söyleyebilirim. Hatta daha da kötü” ifadelerini kullandı. Arıcan’ın ilçede etkisiz ve yetkisiz olması Finikeli vatandaşlar tarafından dikkat çekti.

AK PARTİ YOLA DEVAM ETSİN

Öte yandan Başkan Arıcan’ın yol çalışması için attığı fotoğrafa vatandaşlardan eleştiri gecikmedi. Reşat Eker isimli vatandaş, CHP’nin plansız ve programsız olmasına dikkat çekti. Eker, “AK Parti üst kadrolarıyla yola devam edilsin. Bu kafayla bir daha o koltukları göremeyecekler. Çok Yazık, kendi kadrosunu kurmadan seçime girenlere” diyerek CHP’li belediyeye sitem etti.

Bir diğer vatandaş Ali Atalay ise, “Bunun gibi o kadar çok yer var ki. Bizden parasını alıyorlar, üzerini kapatması günler bazen haftayı geçiyor. Sanırım fen işlerinde ya personel eksik ya da başka bir şey var. Sonuçta vatandaş sorumlunun müteahhitler olduğunu sanıyor.

ASAT DA BUNU YAPARSA!

Diğer taraftan turizm ilçesi Kaşta, Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı olan ASAT ekiplerinin, arızayı gidermek amacıyla gerçekleştirdiği kazı sonrasında, iş makinesi ile çıkan molozları “döküm yerine” taşımadığı ileri sürüldü. Bir vatandaşın çektiği görüntülere yansıyan olayda molozların, Orman ve Milli Emlak arsasına ait olan bölgeden denize doğru dökülmesi tepkilere neden oldu.