GÜNAYDIN AYDIN BEY LİKYA’DA SABAH OLDU

Bugün haftanın son yazısı olacak. Biraz entelektüel ve felsefik bir yazıydı niyetim. Ancak yine olmadı. Çünkü siyasette daha doğrusu likya tarafından fırtına koptu.

Likya demişken hemen hatırlatayım. Birçok tarihe uygarlık yapmış bir bölgemiz Antalya’nın batısını anlatmak için kullanılır. Likya önemli bir uygarlıktır. Fakat bu uygarlıktan nasibini alamamışlar da yok değildir.

Neyse bu ayrı bir mesele. Benim ele almak istediğim konu Likya Bölgesi’nde yani Kumluca’da yaşanan bir olay olduğu için böyle bir giriş yapmak zorunda kaldım.

Yılların CHP’lisi, önceki dönem milletvekilliğini yapan sapına kadar sosyal demokrat olan Aydın Özer var. Bu bölgenin insanı kendisini çok iyi tanır. Kumluca Belediye Başkan aday adayı oldu ama partisi ne hikmetse şaibelerle dolu mevcut başkan Mustafa Köleoğlu’nu tercih etti. Tercih onların bilemem.

Ancak tercih etmedikleri kabul buyurmadıkları kişi eski vekilleri adam gibi adam, şaibesiz pırıl pırıl biri olan Aydın Özer yahu. Gel de siyasetle Kumluca’yla ilgili olmayan biri olarak isyan etme.

Nitekim Aydın Özer de bu isyanını Demokrat Parti’den Kumluca Belediye Başkan adayı olarak gösterdi. Asıl mesele bundan sonra başladı. CHP’de bir telaşlandı ki sormayın.


Özer harıl harıl çalışıp ön plana çıkınca CHP’de ateş bacayı sardı. Son ana kadar bekleyip İlçe Seçim Kurulu’na Aydın Özer’in CHP adayı iken DP’den aday olduğu için adaylığının geçersiz olacağını ileri sürüp itiraz etti.

Sonrasında yapılan incelemelerde İlçe Seçim Kurulu ve akabinde İl Seçim Kurulu, verdikleri kararlar ile Özer’in adaylığını düşürdü. Yani CHP’nin bir nevi korktuğu da ortaya çıkmış oldu.

Önceki gün Aydın bey peş peşe açıklamalarla yaşananlara, itiraza veryansın etti ve CHP’ye verdi veriştirdi. Haksız mı? Sanmam. Gelin ne dediklerine bakalım Aydın beyin.

Özer dün YSK’ya itiraz ettikten sonra, adaylıklarını demokratik yollarla değil de hukuki olmayan bir yolla engellediklerini söyledi. Sonra, “Bizim öyle antin kuntin işlere aklımız ermez. Benim için aday olarak 20 Şubat tarihi önemlidir. Benim için meclis üyeleri adaylarımızla birlikte ilçe seçim kuruluna verdiğimiz adaylık başvurusudur. 26 Ocak'ta ilçe seçim kuruluna aday isimlerinin listesini vermiş. Benim bilgimin dışında, benim bir şeyden haberim yok. Ben Atatürk’ün kurduğu CHP’yi öyle antin kuntin işlerle uğraşmaz diye düşündüm. Ama CHP Kumluca yönetimi raydan çıkmış. Ben inanıyorum ki biz bu seçimi kazanacağız. O arkadaşlar seçimi kazandığımızda bu toplumun yüzüne nasıl bakacaklar merak ediyorum” diye cümleler kurdu.

Tabi yasal süreç muhtemelen bugün belli olacak ve net bir açıklama YSK’dan gelecektir. Bunu bir kenara koyalım. Ama Aydın Özer’in dediklerine bakınca CHP’nin Kumluca’da açık ve net olarak korktuğu tescillenmiş oldu.

Lakin ben ısrarla son dönemde CHP’nin içindeki elma kurtlarından bahsedip duruyordum. İşte bu olayda aynen böyle. CHP’ye dışarıdan birinin bir şey yapmasına gerek yok. Onlar kendi kendilerine bir birlerine kemirip duruyor.

Bakın bir kez daha yazıyorum. Atatürk’ün CHP’si rahmetli Deniz Baykal’ın kaset kumpası ile Genel Başkanlıktan indirilmesi ile bitmiştir. Bir devir sonlanmıştır.

İşte bu nedenle Aydın Özer diyor ya, “Atatürk’ün kurduğu CHP’yi öyle antin kuntin işlerle uğraşmaz diye düşündüm. Ama CHP Kumluca yönetimi raydan çıkmış.”

Bende diyorum ki, “Eyyyy Aydın bey. Günaydın, Likya’da sabah oldu. CHP’deki antin kuntin işleri yeni mi öğrenebildin? Yıllardır antin kuntin işler vardı da senin niye haberin yoktu. Yoksa DP’den önce başka bir partide miydin de haberimiz mi yok.”


Eee ne diyelim her şeyin hayırlısı. Önemli olan dostça, insanca ve kardeşçe yaşayabilmek. Gerisi hikaye. Hadi hayırlı cumalar iyi hafta sonları.