331 GÜN SONRA YENİDEN ZİRVE

Süper Lig'in 4. haftasında Hatayspor'u 6-0 le geçen Alanyaspor, liderliği ele geçirdi. Turuncu-Yeşilliler, böylece 331 gün sonra tek başına zirveye oturmayı başardı.

Süper Lig'in 2020-2021 sezonuna fırtına gibi başlayan Alanyaspor, zirveyi tek başına ele geçirmeyi başardı. Hatayspor karşısında aldığı 6-0'lık galibiyetle puanını 10 yapan Antalya ekibi, 4. hafta sonunda en yakın takipçisi Fenerbahçe'nin 2 puan önünde zirveye yerleşti.

Geçen sezonun 3. haftasında da ligin en üstünü ele geçiren Turuncu-Yeşilliler, bu kez aynı başarıya 4. hafta sonunda ulaştı. Geçtiğimiz sezonun 11. haftasına kadar liderliği elinde tutan Alanyaspor, o dönemde Trabzonspor'a kaybederek zirveyi Sivasspor'a kaptırmıştı. 8 Kasım 2019 tarihinde zirveyi kaybeden Alanyaspor, böylece tam 331 gün sonra yeniden tek başına Süper Lig'in liderliğine yükseldi.

EN ÇOK ATAN VE EN AZ YİYEN

Alanyaspor, geride kalan 4 haftada en çok puanı toplayan takım olmayı başarırken, atılan ve yenilen gollerde de zirvenin sahibi oldu. 4 maçta rakip fileleri 11 kez havalandıran Alanyaspor, bu alanda da en başarılı takım olarak dikkat çekti. Turuncu-Yeşilliler, ayırca kalesinde tek gol görerek 3 maçta 1 kez topu filelerinden çıkaran Konyaspor ile birlikte Süper Lig'in en az gol yiyen takımı durumunda.

KORAY GEÇGEL