GÜL ANNE'DEN DUYGUSAL ŞİİRLER

Antalya'nın kültür-sanat yaşamına şiirlerle katkıda bulunan şair ve şiirseverler, renkli kişiliğiyle tanınan şair Gül Gökler Gök'ün şiir dinletisinde bir araya geldi.

Yeni hizmete giren, kapısını sanatçılara, sanatseverlere açan kafede şair Tülay Gülseven'in organizasyonu, Cengiz Ulutaş'ın sunumuyla gerçekleşen 'Gül Gökler Gök'ün Şiirleri' isimli dinletiye, şair ve şiirseverlerin ilgisi yoğun oldu.

'MADAM'IN ŞİİRLERİ

Dinletide, sanat camiasında renkli kişiliğinden dolayı 'Madam' lakabıyla da tanınan, şairlerin, şiir severlerin 'Gül Anne'si Gül Gökler Gök'ün, duygu yüklü şiirleri seslendirildi. "Şiirlerim, benim yüreğimin sesi" diyen Gül Gökler Gök, şiirlerinden bir demeti de kendisi seslendirdi.

Şairliğinin yanında resim sanatıyla da uğraşan, geçmiş yıllarda Belçika, Hollanda, Fransa'da sergiler açtığını hatırlatan Gül Gökler Gök, sanat yaşamını şöyle özetledi:

"Çocuk yaşta şiir dinlemeye, yazmaya meraklıydım. Duygularımı, düşüncelerimi, hayallerimi kâğıda aktarıyordum. Gençlik yıllarım şiir yazmakla, resim yapmakla geçti. Şiirlerimi çeyiz sandığımda sakladım. Evlenince de sandığımda muhafaza ettim, yenilerini de ekledim. Sanat yaşamım daha da renklendi. Eşim valiydi. Kaymakamlık ve valilik yaptığı dönemlerde birçok ilçede, şehirde görev yaptı. Ben de boş durmadım, eşime sanatımla destek oldum. Çocuklara, gençlere, yetişkinlere şiir ve resim sanatını sevdirdim, şiir etkinliklerinde yer aldım. Bugün de aynıyım. Hayatım şiir gecelerinde, koroların müzik çalışmaları ve konserlerinde geçiyor. Evimin bir odası resim atölyem oldu."

DHA