Güç farkı


Transferde hem yüksek performans getirecek hem de maliyeti düşük isimler hedeflendiği için oldukça titiz davranan ve bu sebeple çalışmaları son saatlere kadar sürdüren Antalyaspor’da ideal 11’in artık oturduğunu İstanbulspor karşısında sahaya sürülen kadroyla net olarak gördük.

Milli aranın ardından oynanan Fenerbahçe maçında ortaya koyulan başarılı futbol, sonrasında da Samsunspor karşısında gelen 3 puan tüm taşları yerine oturttu. Fenerbahçe maçının ardından Samsunspor mücadelesinde sadece Erdoğan Yeşilyurt – Sagiv Jehezkel değişikliğine giden Nuri Şahin, İstanbulspor deplasmanında ise 11’ini bozmadı.

Kafasındaki ideal 11’i tamamlayan Şahin için sakatlığını atlatan Kaluzinski’nin geri dönmesiyle küçük bir değişime gitme olasılığı dışında bir farklılık beklemiyorum.

Tıpkı ilk 11’de olduğu Fenerbahçe ve Samsunspor karşısında ortaya koyulan pozitif futbol da İstanbulspor karşısında devam etti.

Hocasını kaybeden, henüz galibiyetle tanışamamış İstanbulspor karşısında futbolunu her geçen gün seviye atlatan ve skor da bulmaya başlayan Antalyaspor, dominant yapısını maçın hemen başında sahaya yansıttı.

Rakibi karşısında kalite farkını açıkça ortaya koyan Antalyaspor, ilk yarıda yaptığı tek hatayla soyunma odasına geride gitti. Samsunspor maçının yıldızı Jehezkel’in anlamsız top kaybı, Bünyamin Balcı’nın rakibini durduramaması ve 26 dakika boyunca sadece savunmayı düşünen İstanbulspor adına gelen gol…

Futbol elbette hataları affetmiyor, iki takım arasında Antalyaspor lehine olan kalite farkı sürprize izin vermedi. Elinizde Buksa gibi bir yıldız olunca böyle sonuçlara ulaşmak çok da zor olmuyor. 10 dakikada gelen 2 gol, 3 puanı kaliteye teslim etmeye yetti.

Ancak bazı defolara da dikkat çekmekte fayda var. Henüz beklenen eşiği atlayamayan Bünyamin Balcı, topsuz oyunda kendisini göstermekten çekinen Streek bu maçın en zayıf halkaları oldu.

Buksa ve Güray Vural’ın yanında takımın en büyük handikabı olarak gösterilen stoper ikilisi olan Veysel Sarı ve Ömer Toprak ise eleştirilere yanıt verircesine güvenli oyunlarına bir halka daha ekledi.