GÜÇ FARKI

Antalyaspor, geçtiğimiz yılların aksine Türkiye Kupası'nda ideale yakın bir kadroya mücadele etmeyi uygun görüyor. Bunda kupalara alışık bir teknik adamın görevde olmasının da büyük payı var.

Bursaspor karşısında da ligde fazla şans bulamayan oyuncuların yanı sıra as kadrodan da önemli futbolculara yer veren Ersun Yanal, ilk dakikalardan itibaren takımının büyük baskısını izlemeye başladı. Henüz ilk dakikalarda rakip ceza alanını adeta abulukaya alan Kırmızı-Beyazlılar, golü de bulmakta gecikmedi. Rakip ceza alanını mesken edinen Akrep, 6. dakikada kazanılan penaltıyla maça neredeyse golle başladı.

Erken gelen golle birlikte hem rakibin muhtemel savunma direncini kıran hem de öz güven yakalayan Kırmızı-Beyazlılar, kadrolar arasındaki önemli derecedeki güç farkıyla turu elde etmek için kendisini çok zorlamaya ihtiyaç duymadı. Bu sezonun dikkat çeken ismi Gökdeniz Bayrakdar ve gol hasreti çeken Adis Jahovic'in sayıları, bir anlamda turun ilk yarıda gelmesini sağladı.

Galibiyet kadar değerli olan bir diğer detay ise Gökdeniz Bayrakdar'ın golden sonra direkt Ersun Yanal'a koşması oldu. Göztepe maçının galibiyet golünü kaydeden Doğukan Sinik'ten sonra bir diğer genç futbolcu Gökdeniz Bayrakdar'ın da hocasının yanında soluğu alması, Yanal'ın genç futbolculara verdiği güveni net bir şekilde gösteriyor. Ancak isterdim ki; maç bu kadar elde tutulurken, yedek kulübesinde yer alan genç futbolcuların tamamı şans bulabilsin...

Antalyaspor'un bu tura kadar kuralara seri başı olarak katıldığı Türkiye Kupası'nda artık durumlar eşitleniyor. Seri başı ayrıcalığının bulunmayacağı çeyrek finalden itibaren daha işler daha zorlaşacak. Geçen sezonun yarı finalisti olan Kırmızı-Beyazlıların final yolunda ne kadar iddialı olduğunu çeyrek finalden itibaren daha net görebileceğiz.