GRAM ALTIN TARİHİ “REKOR”A KOŞUYOR

Dolar kurundaki yükselişten güç alan altın fiyatları her gün bir önceki güne göre rekor üstüne rekor kırıyor. Kuyumcu Erol Kapar, “Diğer ülkeler arasında da ekonomik sıkıntılar olduğu için fiyatlar da bir saat bir saati tutmuyor. Altın fiyatlarının yükselişinin önü açık” dedi.

Dolar kurundaki yükselişe paralel değer kazanan altın fiyatlarının tarihi yükselişi sürüyor. Ons fiyatının artmasına iç piyasada Dolar/TL kurundaki yükseliş de eklenince gram altın rekor kırdı. Çeyrek altın bin liraya ulaştı. Küresel piyasalardaki dalgalanmalar ve altının ons fiyatının yükselmesiyle altın fiyatlarında artış yaşandı. Ons fiyatın yüzde 1'e yakın yükselişle bin 870 dolara gelmesi Dolar kuruna bağlı olarak iç piyasada altının gram satış fiyatı 611 liraya kadar yükselmesiyle tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Kuyumcu Erol Kapar, altın fiyatlarındaki yükselişinin devam edeceğini öngördüğünü belirtti.

YÜKSELİŞİN ÖNÜ AÇIK

Yükselişe geçen altın fiyatlarıyla ilgili konuşan Kuyumcu Erol Kapar, “Altın, genel dünya piyasasında ons fiyatı olarak yükseliyor. Türkiye’de de dolar fiyatı 10 TL’yi bulunca, altın fiyatları da tavan yaptı. Ama bu seviyede kalması da garanti değil, daha da yükselmeyi öngörüyor şu anda. Altın fiyatlarının yükselişinin önü açık” ifadelerini kullandı.

“ALTIN ALIMI YÜKSELİŞTE”

Altın fiyatlarının yükselişte olmasının vatandaşları durdurmadığını belirten Kuyumcu Kapar, “Fiyatlar yükselince alım-satım daha da hareketleniyor. Kişiler altını yatırım aracı olarak son plana bıraktığı için şu anda da altın yükselince, en gözde yatırım aracımız altın. Şu anda sirkülasyon çok fazla. Gerektiğinden fazla alışverişler oluyor.  İnsanlar maaşını çekince parasını altına yatırıyor. Bu yüzden altın alımı yükselişte” diye konuştu.

Vatandaşlar ise, altın fiyatlarının yükselişte olmasını fırsat bilerek ellerinde bulunan altınları satmaktan yana olduklarını bildirdi.