GP’li Üstün’den Antalya ziyareti

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Feramuz Üstün ve Gelecek Partisi Antalya yeni il yönetimi, basın mensuplarıyla bir araya geldi. Toplantıda, Başkan Yardımcısı Üstün, Gelecek Partisi çalışmalarına ve 6’lı masaya ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Muratpaşa ilçesinde bulunan bir otelde gerçekleşen kahvaltı programında konuşan Üstün, Gelecek Partisi (GP) tarafından yürütülen çalışmalara ilişkin bilgi verdi. Son dönemlerde sık sık gündeme gelen 6’lı masadan nasıl bir sonuç çıkacağına ilişkin sorulara yanıt veren Üstün,“6’lı masaya karşı neden ‘defalarca bir araya geliniyor ama karar çıkmıyor’ diye bir algı var anlayamıyorum. Şu anda 6’lı masadaki liderler ilmek ilmek işliyorlar. ‘Yarın başka bir adam gelsin bu ülkeyi toparlasın’ döneminin bittiğini o masadaki liderlerin hepsi biliyor. Hiçbir şahsın tek başına başarabileceği bir şey değil. Ortak akılla herkes taşın altına elini koymazsa memleketin içine düştüğü bu durumdan çıkma ihtimali yoktur” ifadelerini kullandı.

“TÜM ALT KADROLAR HAZIRLANIYOR”

Üstün, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu kapsamda yürütülen çalışmalarda tüm alt kadrolar hazırlanıyor. Masadan bir şey çıkmıyor deniliyor ama liderler seçimden sonra nasıl bir yönetim olacağına dair zemini hazırlıyor. Aday kriterlerinde de daha şeffaf, temiz, devletini bilen, dünyaya açık, toplumun tamamını kucaklayabilecek biri olabilmesi ön plana çıkıyor” diye konuştu.

MÜLTECİLERE YÖNELİK ÇALIŞMA

Öte yandan Üstün, 6’lı masada mültecilere yönelik bir çalışma yapıldığını ve kamuoyuna duyurulacağını duyurdu. Üstün, “Bütün partiler şu an bu konuda çalışma yürütüyor. Genel Başkanımız Ahmet Davutoğlu ve ilgili alanlardaki başkan yardımcıları bugün açıklama yapacaklar” dedi.