GÖZÜMÜZÜN PASI SİLİNDİ.

Uzun süredir izlemediğimiz kadar güzel bir maçtan Alanyaspor, Kayserispor’u 6-3 yenerek 3 puan aldı. Tam 9 golün atıldığı maçta bol bol savunma hatasıda izledik.

Kısaca maçtan bahsedecek olursak; 2 takımda maça hızlı başlayarak skoru erkenden alma düşüncesindeydi. Bu yüzden oldukça tempolu ve direkt hücumlarla başlayan maç savunma hataları da eklenince bir anda 2-2’ye geldi. Alanyaspor’da Efecan, Davidson ve Diedhou hücum attı sadece maçın ilk bölümünde değil tamamında oldukça efektif ve etkiliydiler. Kayserispor’da ise Thiam ve Gavranovic mükemmele yakın bir performans sergilediler. Bu isimlerin çabası ile zaten 22 dakikada 4 golü görmüştük bile. İlk yarının son anlarında Davidson’un güzel golü soyunma odasına bizi önde götürdü. Böylesine bir maçta soyunma odasına önde girmek çok önemlidir. Bu golün değerini 2. Yarıda fazlasıyla gördük.

Skor olarak önde olmanın rahatlığı ile 2. Yarıya başlayan Alanyaspor ilk 10 dakikada eleştirilerinde hedefi olan genç yıldızı Umut’un golü ile farkı arttırdı. Umut 2-3 maçta 1 kez böyle atraksiyonlar yapsa eleştiriler kesilecektir. Umarım devamı gelir. 2 farkla geride olan Hikmet Karaman, yaptığı oyuncu değişikliği ile takımını daha fazla hücum yaptırtmaya başladı. Ancak bu değişiklikler sonrası zayıflayan savunmayı Alanyaspor’un gününde olan isimleri üst üste cezalandırarak farkı arttırdı. Son dakikalarda ise Bülent Korkmaz 5 dakikada 5 değişiklik yaptı. Öylesine yapılan bu değişikliklerden sonra kalemizde bir gol daha gördük ve maç tamamlandı.

Puanını 17 yapan Alanyaspor ligde 7. Sırada ve 3. Beşiktaş’la aynı puanda lider Trabzonspor’un ise sadece 4 puan gerisinde. Ligin çeyrek kısmını tamamlandığını ve oldukça kötü başladığımızı hesap edersek çok iyi bir noktadayız. Averaj açısından da bizi toparlayan bu maçta ve galibiyette emeği geçen herkese teşekkür ederim.