GÖZÜ YAŞLI ANNE OĞLUNA HASRET

Muratpaşa ilçesinde yaşayan ve 2 yıl önce ailesiyle arasında yaşanan tartışma sonrasında evini terk eden 24 yaşındaki İbrahim Çelik’in annesi Selma Çelik, 2 yıldır görmediği oğlunun eve dönmesi için gözyaşı döküyor.

Zehra TEKECİ, İrem GÜNEYBAZ

Muratpaşa ilçesine bağlı Üçgen Mahallesi’nde yaşayan 3 çocuklu Çelik ailesinin evinde 2019’da ailenin en küçük oğlu 24 yaşındaki İbrahim Ercan Çelik’in iş bulamaması nedeniyle bir tartışma yaşandı. Aile içinde yaşanan gerginliğin ardından sabah saatlerinde evden çıkan İbrahim Ercan Çelik’e o günden sonra ulaşılamadı. Çelik’in eve dönmediğini ve telefonuna ulaşılamadığını fark eden aile, emniyete kayıp ihbarında bulundu. Antalya İl Emniyet Müdürlüğünün yaptığı çalışmalarda İstanbul’da olduğu tespit edilen İbrahim Ercan Çelik emniyetteki ifadesinde reşit olduğunu ve ailesinin yanına dönmeyeceğini söyledi.

Ailesi ile hiçbir şekilde iletişime geçmeyen Çelik’ten haber alamayan ailesi ise oğullarına kavuşacağı günü bekliyor. Gözü yaşlı anne Selma Çelik, Lider Medya’ya yaptığı açıklamada, “Oğlum, Ercan’ım evladım ne olur evine dön. Hiç değilse ablanı, abini veya babanı ara. Birimize ‘İyiyim’ de lütfen. Biz sadece senden bunu istiyoruz. Yine bulunduğun yerde iyi ol, başka bir şey istemiyorum. Ben senden sadece bir ‘Alo’ demeni istiyorum” dedi.

“UYUŞTURUCU TEDAVİSİ YENİ BİTMİŞTİ”

Anne Çelik oğlunun o dönemlerde içine kapandığını vurgulayarak, sorunları hakkında kendileri ile çok konuşmadığını bildirdi. İçine kapanıklığı arttıkça hareketlerindeki garipliği fark ettiklerini aktaran Çelik, “Oğlum ürkek bir çocuktu. O dönemlerde bu duruma garip hareketlerde eklenmişti. Bizim dikkatimizi çekince eşim oğlumuzu psikoloğa götürdü. Doktorumuz oğlumla görüştükten sonra uyuşturucu madde kullanımından şüphelenerek kendisini teste gönderdi. Yapılan testlerde kanında uyuşturucu madde çıktı. Oğlumun uyuşturucu madde kullandığını öğrendiğimizde çok üzüldük ve hemen oğlumu hastaneye yatırmak istedik. Oğlum hastaneye yatmak istemeyince vasilik kararı için mahkemeye başvurduk. Sağ olsun yetkililer bizimle hemen ilgilendi ve kararı çıkardık. Ardından hemen oğlumu hastaneye yatırdık. 1 ay hastanede tedavi gördü. Hastaneden sonra çok düzelmişti. İstemeden yaptığını ve artık kendisini çok iyi hissettiğini söylüyordu. Ama sonrasında da bu olay başımıza geldi” ifadelerini kullandı.

“REŞİT OLDUĞU İÇİN BİR ŞEY YAPILAMADI”

Oğlunun tedavisi tamamlandıktan böyle bir olayın yaşanmasını beklemediklerini belirten Çelik, “ Oğlum çalışmıyordu. İş araması konusunda onunla konuştuk ancak aramızda tartışma yaşandı. Evimizde zaman zaman bu konuda huzursuzluklar yaşanıyordu. O gece de evimizde yaşanan tartışmada oğlum bize ‘üstüme gelmeyin’ diye tepki verdi, ardından konuyu kapattık. Sonra sabah saatlerinde her zaman olduğu gibi evden çıktı. Ancak akşam eve dönmedi. Oğluma ulaşamayınca merak edip aramaya başladık. Hemen kayıp başvurusunda bulunduk. O sırada bazı yakınlarımız oğlumun İstanbul’a gittiğini söyledi. Bunu duyunca büyük bir şok yaşadık. Emniyetin arama çalışmalarında oğlum bulundu ama polislere ‘Kendi isteğimle gittim, ailemle görüşmek istemiyorum’ demiş. Reşit olduğu için bir şey yapılamadı” diye konuştu.

“OĞLUM NE OLUR EVİNE DÖN”

Anne çelik oğlunun 2 yıl içerisinde bir kez bile aramadığını belirterek, yakınlarından zaman zaman oğlunu gördüklerine dair haber aldığını ancak hiçbir şekilde iletişim kuramadıklarını dile getirdi. Oğlunu çok özlediğini söyleyen acılı anne Çelik,”2.5 yıl az zaman değil. Artık oğlumun özlemine dayanamıyorum. Oğlum, Ercan’ım evladım ne olur evine dön. Herkes yanlış yapabilir hayatta, biz de yanlış yaptık. Oldu bir hatan tamam kabul ediyoruz biz seni. Gel artık ne olur gücüm kalmadı. Hiç değilse ablanı, abini veya babanı ara. Birimize ‘İyiyim’ de lütfen. Biz sadece senden bunu istiyoruz. Yine bulunduğun yerde iyi ol, başka bir şey istemiyorum. Ben senden sadece bir ‘Alo’ demeni istiyorum” şeklinde konuştu.