ATEŞ SENİ ÇAĞIRIYOR

Sezonun ilk devresinin son haftaların büyük düşüş yaşayan Antalyaspor, ikinci devrenin ilk maçında da durumu tersine çeviremedi. Göztepe'ye deplasmanda 4-0 kaybederek, deplasmandaki üst üste 5. yenilgisini alan Kırmızı-Beyazlılar, ateş hattına bir adım daha yaklaştı.

İlk devrenin son 3 haftasında tek puan alabilen Antalyaspor, ikinci devreye de kötü başladı. Düşme bölgesindeki Göztepe'ye deplasmanda 4-0 kaybeden Kırmızı-Beyazlılar, ateş hattına bir adım daha yaklaştı. İzmir ekibine galibiyeti getiren golleri Atınç Nukan ve Ndiaye (3) kaydetti. Ev sahibi ekipte Dino Arlanagic 66. dakikada kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı. Bu sonuçla birlikte Antalyaspor 22 puanda kalırken, Göztepe ise 18 puana ulaştı.

SEZON REKORU

Antalyaspor, Göztepe karşısında bu sezonun en farklı yenilgisini yaşadı. Bu sezon kalesinde ilk kez 4 gol birden görürken, bu mücadeleye kadar Hatayspor, Kayserispor ve Galatasaray karşısında sahadan 2 farklı yenik ayrılmıştı.

DEPLASMANDA YOK OLDU

Düşme hattıyla olan puan farkı 4'e düşen Antalyaspor'da deplasmanda alınan kötü sonuçlara bir yenisi daha eklendi. Hatayspor, Kayserispor, Konyaspor ve Galatasaray'ın ardından Göztepe'ye de deplasmanda kaybeden Akrep, dış sahada üst üste 5. kez yenildi. Süper Lig'de deplasman karnesi en kötü takımlardan birisi olan Antalyaspor, tek galibiyetini Giresunspor'a karşı aldı. Bu sezon dış sahada çıktığı 10 maçta sadece 5 puan çıkaran Akdeniz ekibi, 7 kez sahadan yenik ayrıldı.

SÜPER KUPA FİNALİNDEN 4 DEĞİŞİKLİK

Futbol Sorumlusu Nuri Şahin, geçtiğimiz hafta içinde Beşiktaş'a karşı oynanan Süper Kupa finalinin kadrosundan 4 değişikliğe gitti. Genç çalıştırıcı; Eren Albayrak, Deni Milosevic, Andrea Poli ve Houssam Ghacha'yı yedek kulübesine çekerken, Siyah-Beyazlılara karşı mecburen oynatamadığı Fredy Ribeiro ile birlikte Amilton, Hakan Özmert, Paul Mukairu'ya ilk 11'de yer verdi. Kırmızı-Beyazlılarda Beşiktaş maçının kadrosunda yer almayan Haji Wright da yedek kulübesine girdi. Bahadır Öztürk ile Sherel Floranus ise maç kadrosunda yer alamadı.

POLI İLK KEZ KESİK YEDİ

Sezon başında İtalya'nın Bologna takımından transfer edilen Andrea Poli, ilk kez kesik yedi. İtalyan futbolcu, sakatlık yaşadığı 4 hafta ve cezalı olduğu 1 maç dışında sürekli ilk 11'de yer alıyordu. Deneyimli futbolcu, ikinci devreye Mukairu'nun yerine oyuna dahil oldu. Kırmızı-Beyazlılarda hafta boyunca maskeyle antrenmanlara çıkan Naldo da yedekler arasında yer alırken, Brezilyalı futbolcu da Andrea Poli gibi oyuna ikinci yarıda giriş yaptı.

 

Gürsel Aksel Stadyumu

Hakem: Hüseyin Göçek

Göztepe

Teknik Direktör: Nestor El Maestro

İrfan Can Eğribayat    7

Kerim Alıcı    7 (88' Kahraman Demirtaş)

Arslanagic    6

Atınç Nukan    7

Angel    7

Murat Paluli    6

Obinna 6

Halil Akbunar   6 (71' Yalçın Kayan 4)

Soner Aydoğdu    7 (80' Lourency)

Baku   6 (71' Atakan Çankaya 4)

Ndiaye    9 (80' Ege Özkayımoğlu)

 

Antalyaspor

Teknik Direktör: Alfons Groenendijk

Boffin 5

Bünyamin Balcı 5

Veysel Sarı 4 (76' Milosevic 3)

Kudryashov 4

Güray Vural 4

Fredy 5

Doğukan Sinik 5

Hakan Özmert 5 (63' Haji Wright 4)

Amilton 5 (70' Ghacha 3)

Mukairu (46' Poli)

Crivelli (46' Naldo)

 

Sarı Kartlar: Angel, Arslanagic, Ndiaye (Göztepe)

Kırmızı Kart: Arslanagic (Göztepe)

Goller: 22' Atınç Nukan, 51' (P), 60 ve 78' Ndiaye