GÖZLERİNİZE BAKIYORUZ!

Son dönemlerde peş peşe yapılan zamlar hayatın giderek zorlaşmasına sebep olurken millet olarak hala ne zaman düzeleceğiz umudunu taşımaya devam ediyoruz.

***

Ekonomideki çarkların dönmesi, üretim ve yatırımların artması buna paralel olarak büyüme oranlarındaki rakamlar elbette umutlarımızı diri tutuyor.

***

Elbette tüm dünyada yaşanan olumsuzluklar ki; önce pandemi, sonrasında da hala devam eden Rusya-Ukrayna savaşı şu an çektiğimiz sıkıntıların ana kaynağı.

***

Tüm bunların üzerine enflasyonla mücadelede yeterli derece başarı sağlanamaması dünyanın çektiği sıkıntıları bizim biraz daha fazla yaşamamıza vesile oluyor.

***

Tabi ki enflasyonla mücadele de istenilen başarı sağlanamamanın etkisi bizi zorluyor, hayatımıza adeta bir kabus gibi çöküyor ancak bu kabusu yaşamamızın diğer etkenlerini de göz ardı etmemek lazım.

***

Mesela; ne yaparlarsa yapsınlar ülkemizin hala dimdik ayakta durması, emperyalistlerin maşalarını yok etme mücadelesine kararlı bir şekilde devam etmesi bu etkenlerden birisi olarak görülebilir ki bu anlamda dolar ve euro üzerinden bize ayar verme çabalarını çok net görebiliyoruz.

***

Ayrıca gelmiş geçmiş hükümetlerin ki buna şimdi ki de dahil yeterli derecede alternatif enerji kaynaklarına yönelmemesi, yeterli derecede enerji üretimine yatırım yapmaması da şu an çekilen sıkıntılara bir başka örnek olarak ilave edilebilir.

***

Şimdi ki hükümet derken haksızlık etmemek te lazım. Önceki iktidarlara göre bu konuda çok daha fazla gayret gösterdiğini söylemezsek haksızlık etmiş oluruz.

***

Gerek Akdeniz’de gerekse Ege ve Marmara’da Doğalgaz ve petrol arama çalışmaları, gerekse yenilenebilir alternatif enerji üretimleri ve Güneş Enerji Sistemi ile üretim yapılmasına verilen destekleri elbette yok sayamayız.

***

Ancak bu çalışmaların geç kalınmış olması da tabiî ki faturalara yansıyor ve cep yakmaya da devam ediyor.

Güneş çarığı çarık ayağı sıkar misali…

Elbette bu devran böyle gitmeyecek.

Elbette güzel günleri göreceğiz.

***

Yapılan çalışmaların meyvelerini ülke insanı olarak hep birlikte toplayacağız.

Bunun için birazcık sabır göstermek gerekiyor.

***

Ancak sabır gösterirken hükümetin de vatandaşına karşı daha verimli olması bu sıkıntıyı az hissetmemize sebep olur.

***

Özellikle bu ay içerisinde emekli ve memurlara yapılacak zam oranlarında imkanların zorlanarak bonkör davranılması en doğal beklentidir.

***

Hele hele emeklilerin durumu? 2.500 TL ile hayatını idame ettirmek zorunda kalanlar… Akşamlara kadar soğuk, sıcak demeden alın teri döken asgari ücretlilerin durumu…

***

İşte bu anlamda şimdi tüm bu kesimler iktidarın gözüne bakıyor.

“Oğlum annesiz büyür, vatansız büyümez” diyen Nene Hatun’ların torunları olarak ülkemiz üzerinde oynanan oyunların tabiî ki bizler de farkındayız.

***

SON SÖZ

Hayatta her şey bedava olsa vatan olmadıktan sonra neye yarar. Libya gibi, Irak gibi. Elbette bunu çok iyi biliyoruz. Ancak var olana sahip çıkarken fedakarlığı hep vatandaştan beklemek te haksızlık olmaz mı?