GÖZLER TRİBÜNLERDE

Antalyaspor taraftarı, son yıllarda ortaya koyduğu hem duruş hem de sosyal sorumluluk projeleriyle örnek olmuş bir kitle haline geldi. Sadece takımını desteklemek değil, güncel konulara da eğilen, ihtiyaç sahiplerine yardım eden bir oluşum olarak nitelendirilmeye başladı.

Pandemi nedeniyle yaklaşık 1.5 sene tribünlerden uzak kalan Kırmızı-Beyazlı futbolseverlerin, yüzde 50 kapasiteyle açılan stadyuma akın etmesi hayal ediliyordu. Aşı ve PCR testi yapılması gibi kriterlerin ilgiyi düşüreceği düşünülse de bu kadarı da beklenmiyordu.

Tabi ki bunun yanında İzmir'de oynanan Türkiye Kupası finali için biletlerin satışa çıkarılmaması sebebiyle küskün olan bir kitle de bulunuyor.

Bu sezon evinde oynadığı 4 maçta Türkiye Futbol Federasyonu'nun izin verdiği ölçüde 65 bin seyirciyi ağırlama hakkına sahip olan Antalyaspor, sadece ve sadece 9 bin 813 taraftarını tribünlere aldı. Bu rakam Antalyaspor için büyük hayal kırıklığı.

Bana göre çok yüksek olmayan bilet fiyatlarının eleştirilmesi üzerine yönetim kurulu satış fiyatını 5 TL'ye kadar düşürdü.

Şimdi Kırmızı-Beyazlıların önünde kritik bir Adana Demirspor maçı var. Milli araya moralli girmek adına mutlak 3 puan hedeflenen bu karşılaşmada taraftarın üzerine büyük görev düşüyor. İşler kötü gitse bile 90 dakika boyunca takımına destek verecek Antalyaspor sevdalılarına ihtiyaç var.

Antalyaspor taraftarının üzerine düşen bu görevi yerine getirip, tribünleri tamamen doldurmasa da bu sezonun en üst sayısına ulaşması, oldukça önemli.