GÖZLER TFF'DE

Yaklaşık 1 sene sonra Antalyaspor, yeniden aynı senaryo ile karşı karşıya kaldı. Geçen sezon da 28 Aralık tarihinde oynananması beklenen Antalyaspor - Hatayspor karşılaşması yoğun yağmur engeline takılmış ve o dönem hiç başlayamayan maç, 1 gün sonrasına ertelenmişti. Ne yazık ki Antalyaspor, o erteleme maçında unutamayacağı bir hezimete uğramış ve sahadan 6-0 yenik ayrılmıştı.

Kırmızı-Beyazlılar, 13 ay sonra yine bir erteleme maçıyla karşı karşıya kaldı. Sıcaklığı 2 derece olan bir havada sahaya çıkan Antalyaspor ile Rizespor'un mücadelesine, kar yağışı sadece 23 dakika izin verdi. 23 dakika boyunca ayakta durmaya çalışan iki takımın mücadelesi olarak geçerken, tek etkili atak, 11. dakikada Bünyamin Balcı'nın hatasıyla gerçekleşti. Hatayspor maçında yaptığı hatanın benzerini tekrarlayan genç futbolcuyu kurataran ise kar ile kaplı kaygan zemin ve Fredy Ribeiro oldu. Dün ile ilgili olarak belki de Antalyaspor için iyi olan tek şey de buydu.

Şimdi gözler Türkiye Futbol Federasyonu'nda olacak. Önceki gün oynanması planlanan Gaziantep FK - Yeni Malatyaspor mücadelesi de kar engeline takılmış ve karar için 1 gün beklenmişti. Dün öğle saatlerinde hava şartlarının değişmemesiyle birlikte mücadelenin ileri bir tarihe ertelendiği ilan edildi.

Rizespor - Antalyaspor karşılaşması için de benzer bir yol izlenecek. Meteoroloji'nin verilerine baktığımızda yarın da aynı şartların geçerli olacağı öngörülüyor. Yarın oynanması halinde Cumartesi günü Antalya Stadyumu'nun ev sahipliğindeki Gaziantep karşılaşması da Pazar gününe ertelenecek. Antalyaspor için kayıp sadece 1 gün olacak.

Ancak ileri bir tarihin işaret edilmesi halinde Antalyaspor'un fikstürüne 1 deplasman daha eklenmiş olacak.

Süper Kupa finali ve Türkiye Kupası maçları sebebiyle devre arasını dahi yaşayamayan Antalyaspor, ilerleyen tarihte bir kez daha Rize'ye gidecek ve yıpranma payına bir kat daha eklenecek. Bu anlamda Antalyaspor için mücadelenin bugün oynanabilecek olması bir kat daha önem kazanacak.