GÖZLER 3 İSİMDE

Transfer çalışmalarını büyük ölçüde tamamlayan Antalyaspor’da sıra yolların ayrılacağı isimlere geldi. Kırmızı-Beyazlılar, Alassane Ndao transferiyle birlikte yabancı kontenjanını aşarken Gustavo Blanco Leschuk, Andrea Poli ve Deni Milosevic’in kulüp bulmasını bekliyor. Ayrılığa en yakın isim ise Arjantinli golcü Blanco Leschuk olarak dikkat çekiyor.

Transferde Süper Lig’in en etkili takımlarından olan ve kadrosunu büyük ölçüde koruyarak önemli takviyeler yapan Antalyaspor, Cemali Sertel ile birlikte çalışmaları noktalamayı hedefliyor. Geçtiğimiz günlerde Alassane Ndao ile 1 yıllık kiralık anlaşması yapan Antalyaspor, bu imzayla birlikte yabancı sınırını da aştı.

KADRODA 15 YABANCI

Türkiye Futbol Federasyonu, 2022-2023 sezonu için 14 yabancı izni verirken Antalyaspor, Alassane Ndao transferiyle birlikte kadrosundaki yabancı futbolcu sayısını 15’e çıkardı. Geçen sezon kiralık olarak Eibar’da oynayan ve kampa götürülmemesine rağmen sözleşmesi gereği Antalyaspor’un futbolcusu olan Gustavo Blanco Leschuk ile birlikte Ruud Boffin, Diogo Sousa, Fedor Kudriashov, Sherel Floranus, Fernando Lucas Martins, Andrea Poli, Fredy Ribeiro, Deni Milosevic, Sam Larsson, Alassane Ndao, Houssam Ghacha, Admir Mehmedi, Haji Wright ve Luiz Adriano kadroda yer alıyor.

SÖZLEŞMESİ FESİH EDİLECEK

Kırmızı-Beyazlılar, geçen sezon kiralık olarak Eibar forması giyen Gustavo Blanco Leschuk ile sözleşme feshi konusunda büyük aşama kat edilirken, kısa zaman içerisinde yolların ayrılması bekleniyor. Golcü futbolcunun, geçen sezon formasını giydiği Eibar ile 3 yıllık sözleşmeye imza atması bekleniyor. Gustavo Blanco Leschuk’un yanı sıra 2 ismin daha biletinin kesilmesine rağmen henüz yollar ayrılamadı. Antalyaspor’da Andrea Poli ve Deni Milosevic yeni sezonda istenmeyen isimler olarak öne çıktı. Antalyaspor’da Ruud Boffin’in takımda kalması ve Alperen Uysal’ın transferiyle birlikte 3’üncü kaleci konumuna düşen Diogo Sousa da kiralık olarak gönderilmek istenen isimler arasında yer aldı.

ERKAN VE ERSİN DE İSTENMİYOR

3’ü kiralık olmak üzere 6 futbolcuyla yollarını ayıran Kırmızı-Beyazlılar; Deni Milosevic, Gustavo Blanco Leschuk, Andrea Poli ve Diogo Sousa’nın yanı sıra yerli statüsünde bulunan bazı oyuncularla da yolları ayırmanın hesaplarını yapıyor. Bahadır Öztürk, Mert Yılmaz, Berat Pınar, Harun Alpsoy, Naldo ve Doğukan Sinik ile yollarını ayıran Akdeniz ekibi, geçen sezon başında yaklaşık 100 bin euro bonservis ödenerek transfer edilen Erkan Eyibil ile birlikte Ersin Zehir’i de yeni sezonda düşünmüyor.

ALANYA’DA SORUN YOK

Transferde daha ağır adımlar atan Alanyaspor’da ise yabancı konusunda bir sorun yaşanmıyor. Turuncu-Yeşilliler, kadrosunda 8 yabancı bulundururken, 6 ismi daha transfer etme hakkına sahip. Antalya ekibinin kadrosunda halen şu isimler bulunuyor: Jose Marafona, Miha Mevlja, Jure Balkovec, Leroy Fer, Wilson Eduardo, Zinedine Ferhat, Daniel Candeias, Famara Diedhiou.