GÖZLER CÖMERTOĞLU'NDA

Öztürk ailesinin istifasının ardından Antalyaspor'da seçim hazırlıkları başladı. Mustafa Yılmaz önderliğinde liste hazırlığı yapılırken, kulislerde Tolga Cömertoğlu'nu ikna etmek için çalışmalar yapılıyor.

Antalyaspor'da Öztürk ailesinin istifasıyla birlikte yeni başkanın kim olacağı merakla beklenirken, Kırmızı-Beyazlı camiada Turizmci Tolga Cömertoğlu'nun göreve gelmesi için yoğun bir uğraş bulunuyor. Taraftar tarafından da bu göreve layık görülen ve başkanlık için yoğun ısrarın bulunduğu Cömertoğlu'nu camianın öne çıkan isimleri de ikna için girişimlere başladı. Daha önce yaptığı açıklamalarda yönetimde yer almak istemediğini belirten Cömertoğlu'nun, yoğun ısrar karşısında nasıl bir tutum sergileyeceği ise merak ediliyor.

SOSYAL MEDYADAN DA DESTEK VAR

Öztürk ailesinin istifasının ardından sosyal medyadan da Tolga Cömertoğlu'nun başkanlık koltuğuna oturması için yoğun bir destek geldi. Özellikle taraftara verdiği destekle sık sık gündeme gelen Cömertoğlu'nın Ali Şafak Öztürk'ten sonraki başkan olması için talep oluştu.

"BORÇLAR ÖDENECEK"

Antalyaspor Kulübü Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Aziz Çetin önceki yıllarda başkanlık için çalışma yapmasına rağmen şu an bu düşüncede olmadığını söyledi. Borçların azalmasına rağmen kulüplerin gelirlerinin azaldığına dikkat çeken Çetin, "Bu dönemde bir iş adamının başkan olması gerekiyor. Yardım etmek gerekiyorsa da elimizden geleni yapacağız" diye konuştu. Öztürk ailesinin borçları ödeyeceğinden emin olunması gerektiğini belirten Çetin, "İstifa kararıyla ilgili bir şey söyleyemem ama Hatayspor maçından sonra çok üzüldüler. Fikret Öztürk çok itibarlı bir iş adamı. Daha önceki verdiği sözleri de yerine getirdi. Dernekte yapılan toplantıda da bankaya olan borçların tamamını ödeyeceklerini söylediler. 'Bu parayı bağış yapacağım' dediler" diye konuştu.

YILMAZ LİSTE HAZIRLIĞINDA

Antalyaspor Kulübü Derneği ve Antalyaspor Vakfı'nın başkanlık koltuğuna oturan Mustafa Yılmaz, Dernek ve Vakıf'ta seçim takviminin değişmeyeceğini ve olağan genel kurullara kadar başkanlık görevini yürüteceğini söyledi. Yılmaz, isim vermeden Antalyaspor A.Ş. için liste hazırlıklarına başladıklarını, ancak kendisinin herhangi bir görevde bulunmayı düşünmediğini ifade ederken, "9 Şubat'ta Antalyaspor A.Ş.'de yapılacak genel kurula kadar kulübün emin ellerde olması için elimden geleni yapacağım. Seçkin insanlardan oluşan bir liste hazırlığı içerisinde olacağım. Bu takımı sırtlayıp götürecek Antalya'daki kanaat önderleriyle bir araya gelerek kulübü yeni yönetime teslim etmek istiyoruz. Umarım şehirde bir ilgisizlik olmaz" sözlerine yer verdi.

KULÜP DAHA İYİ KONUMDA

Öztük ailesinin kulübü devraldığı noktadan çok daha iyi bir yerde devrettiklerini söyleyen Yılmaz, "İstifanın gerekçesini sorgulamak bize düşmemeli. Antalyaspor'u hangi şartlarda aldılar, hangi şartlarda teslim ediyorlar... Buna bakmalıyız. Antalyaspor, şu anda hem maddi hem de sportif olarak Öztürk ailesinin devraldığı dönemden çok daha iyi durumda. Kendilerine minnet borcumuz var. Bizim artık gelenek başlatmamız lazım. Burada görev almak isteyen insanları taciz etmememiz lazım" dedi.

KORAY GEÇGEL