GÖZ HASTANESİNDE UYGULANAN TETKİKLER NELERDİR?

Göz hastalıklarının tespit edileceği en iyi yer hiç kuşkusuz yine göz sağlığı merkezleridir. Göz sağlığı merkezi ya da göz hastanesi olarak adlandırılan bu hastanelerde genel göz rahatsızlıklarının tedavileri tespit edilir. Eğer hastanın göz durumu uygunsa bu hastalığın tedavisi de yapılabilir. Çeşitli araç ve gereçlerle hastanın tedavisi yapılır.

Eğer bir kişi gözünde çeşitli sebeplerden ötürü yanma, batma ya da kızarma gibi şikayetleri varsa bir göz doktoruna gitmesi gerekebilir. Yine görüşünde net olmayan yerler ya da göz önünde uçuşan cisimler varsa yine bir göz doktoruna gitmesi gerekebilir. Çünkü göz hastalıklarının tedavisinde erken teşhis çok önemli bir rol oynar. Bir an önce kişi için en uygun göz hastanesinden randevu alması gerekebilir.

Hasta randevu alıp bir göz hastanesine gittiği zaman çeşitli tetkikler yapılabilir. Bunlar; Biometri, Tonometri, Funduskopi, Reftest, Schirmer, OCT, Speküler mikroskopi, Ishihara renk körlüğü testleri gibidir. Bazı göz rahatsızlıkları son evreye kadar anlaşılmayabilir. Bu yüzden bu tetkikleri yılda bir kez yaptırmakta fayda vardır. Ayrıca Excimer Laser uygunluk testi miyopi, hipermetropi, astigmat veya presbiyopi gibi sorunlara çözüm isteyen hastalara yapılır. Göz hastanesi içerisinde bu testleri yapmak kişinin göz rahatsızlıklarına göre değişse de yaklaşık yarım saat sürmektedir.

Göz testlerini yaptıktan sonra doktor ile görüşme sağlanır. Testin sonuçlarına göre göz doktorunuz size uygun bir tedavi yöntemi sunar. Göz hastanesi bünyesinde sadece gözün görme kusurları değil retina, kornea, göz kapağı, göz çevresi estetiği, şaşılık gibi birçok rahatsızlığın tedavisi mümkündür. Göz doktorunuz da ayrıca bazı küçük testler uygulayacaktır. Göz testi, gözlerinizin çeşitli harflere, şekillere ve renklere duyarlılığını ölçmeye yarar. Bu da miyop, hipermetrop ve astigmat gibi kırma kusurlarının yanı sıra makula dejenerasyonu, renk körlüğü gibi hastalıkların teşhisinde kullanılmaktadır.

Göz testleri sayesinde birçok farklı göz hastalığı belirlenebilmektedir. Hastaların belli başlı şikayetleri sonrasında uygulanan birçok testi ile göz bozukluğu ve çeşitli hastalıkların tedavi için erken tanısı mümkündür.

Görme kusurunuz varsa doktorunuz size uygun gözlük reçetesi yazabilir. Eğer gözlük ya da lens kullanmak istemiyorsanız lazer yöntemlerine başvurabilirsiniz. Lazer uygunluk testleri de Antalya göz hastanesi bünyesinde yapılabilir. Kişinin katarakt, göz kuruluğu, glokom, sarı nokta hastalığı ve keratokonus hastalığına sahip olup olmadığı veya geçmişte bu hastalıkları geçirip geçirmediğinin öğrenilmesi gerekmektedir. Hastanın sahip olduğu görme kusuru teyit edildikten sonra, söz konusu kusurun derecesi belirlenmektedir. Daha derinlemesine bir inceleme amacıyla, hastanın kornea kalınlığı ve şekli de incelenmektedir. Gerekli görüldüğü taktirde daha farklı tetkikler de hastaya uygulayabilmektedir.

Eğer kişi 40 yaş ve üstü ise lazer olması biraz daha riskli olacağından akıllı lensleri tercih etmek isteyebilir. Bu lensler uzun zamandan beri katarakt ameliyatlarında uygun hastalar için kullanılmaktadırlar. Akıllı lensler, tek bir odak probleminin değil, çoklu odak problemlerinin çözümüne yönelik imkan sunan üç odaklı göz içi lenslerdir. Bu sayede gözü lazer tedavisine uygun olmayan göz kırma kusuruna sahip hastaların tedavilerinde de kullanılabilmektedirler. Tedavi sonrasında hastalar gözlüksüz olarak hem uzak hem yakın mesafede odak gerektiren işleri kendi başlarına yapabilmektedirler. Bu akıllı lens operasyonları da göz hastalıkları merkezi içerisinde yapılabilmektedir.