GÖRÜNEN KÖY

Sezonun ilk 5 haftasından galibiyet çıkaramayan Antalyaspor için özellikle tribünlerde büyük endişe duyulurken, o dönem yönetimde görevli isimlerle konuştuğum da hep benzer ifadeler verildi: “1 galibiyet işi çözer.”

Aslında bunu görmek çok da zor değildi. İstenen sonuçlar gelmese de ortada güçlü bir oyun vardı. Kadronun ilmek ilmek işlenmesi, Nuri Şahin’in sadece saha içine yönelmesiyle birlikte çıkışın yakalanması işten bile değildi.

Fikstüre bakılınca da bu çıkış için en uygun adres Samsunspor maçıydı. Bu ifadeleri sık sık dile getirdiğimde “Pollyanna” yakıştırması bile yapılmıştı. Ancak çıkış gerçekten de Samsunspor mücadelesiyle başladı. Samsunspor maçıyla birlikte 7 maça çıkan Antalyaspor, tam 5 galibiyete imza attı. Mağlubiyetlerden birisi de namağlup zirvenin sahibi olan değeri 240 milyon Euro’ya dayanan Galatasaray’a karşı… Dolayısıyla görünen bir köy vardı ve kılavuz gerekmiyordu.

Bu kadronun oluşmasında emeği geçen herkesi tebrik etmek isterim, tabii öncelikle o dönem başkanlık koltuğunda oturan Sabri Gülel’i öncelikle…

Maça gelecek olursak…

Antalyaspor, Başakşehir ve Beşiktaş zaferlerinin ardından inanılmaz bir öz güvenle sahaya çıktı. İlk düdükle birlikte rakip yarı alana adeta kamp kuran Akrep, Ankaragücü’ne nefes dahi aldırmadı.

İlk darbe de Sam Larsson’dan geldi. Zaman zaman formasını kaybeden İsveçli, öyle bir gol attı ki belki de sezonun en iyileri arasına girecek.

Görsel açıdan Sam Larsson’un golü göze çarpsa da ben Jehezkel’in sayısını öne çıkarmak istiyorum.

Yarın oynanacak Kosova maçında da İsrail formasıyla sahaya çıkacak Jehezkel, istese bu maçta forma giymeden ülkesi için kampa girebilirdi, ancak Safouri ile birlikte takımda kalmayı kabul etti.

Dakika 29’u gösterdiğinde Jehezkel’in baş rolünde olduğu muhteşem bir gol izledik.

Erdal Rakip'in ara pası, Jehezkel'in hızıyla avantajı eline alması, Buksa'nın sağdan gelip savunmanın dikkatini dağıtması, yine Jehezkel'in harika vuruşu ve tabii Direnç Tonusluoğlu'nun da avantajı çok iyi oynatması... Hepsi harikaydı.

Çok zorlu geçmesi beklenen Ankara deplasmanı 29’da büyük ölçüde bitmişti, ancak Antalyaspor durmaya niyetli değildi. Rakibini boğmaya devam eden Antalyaspor için ‘bu sezonun en rahat galibiyeti alındı’ desek abartmış olmayız.

Şimdi bir milli ara var. Ritim yakalayan ekipler için bu aralar çok olumlu olmaz. Umarım rüzgarı dindirmeyen bir mola olur.