GÖRGÜSÜZLÜK YAPMAYALIM

Evveli rahmet, ortası mağfiret sonu ise cehennemden kurtuluşa vesilen olan Mübarek Ramazan-ı Şerif ayına merhaba dedik bugün.

***

Hiç kuşkusuz üç aylar ve onların içinde de özellikle Ramazan-ı şerif ayı toplumda yaygın bir harekete, berekete ve genel bir güzelleşmeye vesile olur.

***

İslam ahlak ve faziletinin zirve yaptığı, şuurlu bir şekilde ibadetleri yapabilme şerefine nail olmaya çalıştığımız mübarek ayda örf ve geleneklerimizden uzaklaşmadan bu mübarek ayın sevabına erişmek adına gayret göstermeliyiz.

***

Elbette bu konuyla ilgili uzmanlarımız ve din âlimlerimiz hem makalelerinde, hem de televizyon ekranlarında konunun dini açıdan önemini anlatırlar.

***

Benim buradan ahkâm kesmek gibi bir niyetim yok. Ancak birkaç hususu hatırlatmakta da fayda var diye düşünüyorum. Mesela yapılan yardımlar ve iftar yemekleri.

***

Allah razı olsun.  Birçok vatandaşımız imkânları nispetinde yardım yapmaya gayret gösteriyor. Ancak bazıları bizim yerel yöneticilerimiz gibi işin suyunu çıkarıyor.

***

Üç kuruşluk yardıma beş kuruşluk reklam parası harcar misali haber kanallarında, gazete ve sosyal medyalarda çarşaf çarşaf paylaşım yaparlar.

***

Aman ha yaptığınız yardımların hayrını uçurmayın böyle yaparak. “Sağ elinizin verdiğini sol eliniz görmesin” diye buyurmuş peygamberimiz. Bu düstur ve şuurla hareket edelim.

***

Sadece mübarek Ramazan-ı Şerif’te değil tüm zamanlarda yapacağımız yardımları ihtiyaç olanı incitmeden, o insanları küçük düşürmeden yapalım.

***

Zor günlerden geçtiğimiz bu zamanlarda yardımlaşmaya, birlik ve beraberliğe çok ihtiyacımız var. O yüzden özellikle bu dönemde herkes imkânları doğrultusunda yardım yapma gayretinde olsun.

***

Ancak yukarıdaki satırlarda da hatırlattığım gibi asla ve asla reklama kaçmadan. Hele şu sosyal medya çılgınlığına bir ara vermek gerekiyor.

***

Yemek masaları paylaşarak gösteri yapmayalım. Çünkü belki sadece bir çorba ile bir makarna ile sahur ve iftar yapacak insanlar var. Onların haklarına girmeyelim.

***

Tabi bir hatırlatma da yerel yöneticilerimize; Tüm bu iftar çadırlarında yapılan yemeklerin parasını cebinizden ödemiyorsunuz!

***

Kamunun malını vatandaş için harcarken kendi reklamınızı hele hele böylesi mübarek günlerde elinizde kepçe, kazan poz vermekten uzak durun. Yoksa görüntü hoş olmuyor.

***

Tam tersi yaptığınızın adı görgüsüzlük oluyor benden hatırlatması…

SON SÖZ

Sağlıklı, mutlu, huzurlu ve bereketli bir Ramazan-ı şerif diliyorum. Allah tüm dualarınızı ve ibadetlerinizi kabul eylesin