Görevden alınan Şahin'den ilk açıklama

Yaşanan liste krizinin ardından CHP Muratpasa İlçe Başkanı Hasan Şahin görevden alındı. Şahin, "Örgütümüzün vicdanını rahatsız etmeyecek bir listenin seçim kuruluna takdimi için elimden geleni yaptım" dedi.

CHP'de Muratpaşa Belediye Meclis Üyesi aday listesinin, genel merkezin onayladığı şekilden farklı olarak, isimlerin değiştirilerek İlçe Seçim Kurulu'na teslim edildiği iddiası partiyi karıştırdı. Genel merkezin verdiği listede ilk sırada olan Önder Kurnaz’ın yanı sıra 2 isim İlçe Başkanı Şahin tarafından listen çıkarıldı. Şahin’den görevden alındığı iddia edilirken yerine İlçe Sekreteri Can Okan Kıran’ın vekalet edeceği öğrenildi. 

"KENDİMİ ÖRGÜTÜMÜZÜN VİCDANINA EMANET EDİYORUM"

Görevinden alınan Hasan Şahin bir açıklama yaparak, "9 Eylül 1992'den beri Cumhuriyet Halk Partisi'nin bir neferi olarak yer almaktayım. Cumhuriyet Halk Partisi Muratpaşa belediye meclis üyeliği listelerinin ilçe seçim kuruluna tesliminde kanun gereği tek yetkili, ilçe başkanı olarak tarafımdır. Bunu yaparken de örgütümüzün vicdanını rahatsız etmeyecek bir listenin seçim kuruluna takdimi için elimden geleni yaptım. Bu konudaki tüm sorumluluk şahsıma aittir. Gelinen noktada; il başkanlığımız tarafından, onurla ve gururla yürüttüğüm Muratpaşa İlçe Başkanlığı görevimden alınmış bulunmaktayım. Kararı saygıyla karşılayıp, partim adına ölünceye kadar çalışmaya devam edeceğimi belirtiyor ve kendimi örgütümüzün vicdanına emanet ediyorum" ifadelerini kullandı.