GÖREV TAMAM

Ve arayışlar sona erdi...

Antalyaspor, Haji Wright'ın ardından kadrosuna dahil edeceği ismi belirledi. Pek çok golcüyle görüşen Kırmızı-Beyazlılar, mali yapıya riske atmadan en iyi tercihi yapmaya çalıştı.

Enzo Crivelli, artık Antalyaspor'un başarısı için ter dökecek.

Küçük bir kesimin yine beğenmediği bir transfer olarak nitelendirilse de aynı kesimin, Haji Wright'ı da daha doğru dürüst oynamadan yerden yere vurduğunu unutmamakta fayda var.

Enzo Crivelli'nin, Başakşehir'deki ilk sezonunda neler yaptığı hafızalarımızda henüz taze. Başakşehir'in tarih yazarak şampiyon olduğu sezon Fransız golcünün rüzgarı eserken, o dönemlerde, "Bu oyuncuyu nereden bulup çıkardılar" yorumlarını sıkça duyuyorduk.

Şampiyonluğun ardından kulübü Başakşehir gibi bocalayan Crivelli için geçen sezon, tam bir kayıp yıl oldu. Gol atmakta zorlanan ve takımının kötü gidişatına eşlik eden bir performans ortaya koydu.

Crivelli'nin stil olarak Antalyaspor'un ilk tercihi olmadığını da söyleyebilirim, ancak hem maliyeti düşük olacak hem ligi tanıyacak hem golcü olacak hem onu yapacak hem bunu yapacak... Bunların hepsini tutturmak oldukça zor.

Crivelli transferinde emeği geçen herkesi tebrik ederim. Konyaspor, Rizespor ve Gaziantep FK'nin de istediği golcü futbolcu, hem Futbol Şube Sorumlusu Aytaç Altay'ın hem de Teknik Direktör Ersun Yanal'ın yoğun uğraşları sonucu Antalyaspor'u tercih etti.

Başakşehir'den bir oyuncu geldiği zaman kaptan Hakan Özmert'in kullandığı sözler aklıma gelir. Kendisi de Başakşehir'den gelen Hakan Özmert, bir sohbetimiz esnasında şu ifadelere yer vermişti: "Başakşehir'den bir futbolcu geliyorsa, oynuyor mu yoksa oynamıyor mu çok takılmamak lazım. Oradan gelen her oyuncu gittiği takımlara katkı sağlar, orada bambaşka bir çalışma sistemi var."

Öte yandan Haji Wright'ta olduğu gibi kiralık olarak kadroya dahil edilen Fransız futbolcunun satın alma opsiyonu da Antalyaspor'da olacak. Bu sezonu başarılı geçirmeleri halinde Antalyaspor zorlanmadan her iki oyuncunun da bonservislerini alabilecek.