GÖNÜLDEN GÖNÜLE SMA’LARA UMUT

5 yıldır gönüllü olarak SMA hastalarına destek olan Tarık Onuk, Gönülden Gönüle Köprü Derneği’ni kurdu. Onuk, “SMA hastası çocuklarımız için elimizden geleni yapacağız” dedi.

2016’dan bu yana Spinal Musküler Atrofi (SMA) hastası çocuklara gönüllü destek olan Tarık Onuk, 2 Şubat itibari ile Gönülden Gönüle Köprü Derneği’ni kurdu. 5 yıl gönüllü destek veren Onuk, bağışların artmasıyla destek işini resmiyete dökmek istediğini ve dernek kurmaya karar verdiğini söyledi. Kurucu Onuk, “2 Şubat’ta derneğimizi kurduk. Gelen bağışlar çoğalmıştı ve resmiyete dökmek istedik. Onlarca SMA hastası çocuğun tedavisine destek olduk. Her şey çocuklarımız için. Derneğimiz, sosyal ve kültürel etkinlikler düzenleyerek kanayan yaralara hem dikkat çekmek, hem de maddi ve manevi sıkıntıları ön plana çıkarmak için kurulmuştur. Pandemi döneminde sosyal medya üzerinden canlı yayınlar yaparak bağışlar topladık. Toplanan bağışları ailelere ya da ihtiyaç sahiplerine dağıtıyorduk. Eylemlere katıldım, kendimde düzenledim. Artık proje odaklı ilerliyoruz” şeklinde konuştu.

GELEN GELİRLER UMUT OLACAK

Dernek olarak, yıl içerisinde birçok projeye imza atacaklarını vurgulayan Tarık Onuk, 17 Temmuz’da Tuğçe Kandemir konseri ile projeyi gerçekleştireceklerini bildirdi. Onuk, “Konserden gelen tüm kazancımız SMA hastası çocuklarımıza bağışlanacak. Ardından Kurban Bayramı’nda 20 aileye kurban kesimi yapacağız. Hayatında hiç kurban kesmemiş insanlara, ilk defa böyle bir heyecanı yaşatmak istiyoruz. 1 Ağustos’ta Gönülden Gönüle Köprü Derneği olarak farkındalık yaratmak için kısa film yarışması düzenleyeceğiz. Amacımız Uluslararası bir projeye adım atarak hasta çocuklarımıza farkındalık yaratmak. Türkiye'de toplam SMAhastası sayısı bin 619. Bu hastaları kurtarmak hepimizin ellerinde” diye konuştu.

Aynı zamanda gençlere de hitap etmek istediğini ifade eden Kurucu Tarık Onuk, “Bunların yanı sıra gençlere sosyal ve kültürel etkinlikleri aşılamaya çalışıyoruz. Halı saha turnuvaları, stand-up gösterileri yapmaya başlayacağız” diyerek sözlerini noktaladı.