GÖNLÜMÜZÜN GÜNEŞİ

Gönlümüzün sesi neyse, hayatımızın rengi odur. Sol yanımız ne söylerse, hayatımız ona göre şekillenir. Duygularımız, bizi ve hayatımızı yansıtan, yüreğimizin çekirdeğidir. Her şey yüreğimizde birikir ve gelişir.

***

Lider Gazete aracılığıyla siz değerli okuyucularımla paylaştığım bu kitabın, duyguların hayatımıza ne derece etki ettiğine değinmeye alıştım. Sevgi, emek, anlayış, istikrar, umut, aşk gibi hayatımıza yön veren duyguları kalemimden naçizane anlatmaya çalıştım.

Hani bazen bir söz duyarız, bizi anlatır. Sanki tüm duygularımızı o söz özetler. Hayatımız, o hecelere ve o harflere gizlenmiştir sanki. Ahenkle bizi yansıtır. Kitaplar da böyledir.

***

Bir kitabın bir cümlesinde, yüreğimizden, benliğimizden, hayatımızdan cümleler okuduğumuzda, yüreğimizdeki duygular kımıldar ve onunla içimizsen sohbet eder gibi hissederiz.

Bu kitapta içinizdeki saklı kalmış duygulara, yarım kalmış ve yalnız kalmış duygulara birer ses olmaya çalıştım. Yüreğimize dokunabilen her şey bir anlam uyandırır benliğimizde. Bu kitabın da bir nebze olsun, duygularınıza dokunabilmesi ümidiyle.

***

Hepimizin duygu dünyası çeşitli renklere boyalıdır. Sol yanımız, duygularımızı içinde bulunduğumuz anın ve koşulların rengine boyar duygularımızı. Bazen beyaz ümitler şehri, bazen karanlıkta kalmış ümitsizlikler sokağı, bazen de masmavi bir günün sevgi ışıkları…

***

Her duygu kalplerimizin eşiğinden geçer. Bazı duygular var ki, kalplerimize can suyu olur, bazı duygularsa zihnimizle yüreğimiz arasındaki köprüde asılı kalır. Hayatın emrinden çıkamıyoruz. Hayat, bize; biz ise yüreğimize komut veriyoruz.

***

Severken, vazgeçerken, giderken ve de kalırken; zihnimizin gölgesinde, yüreğimize soruyoruz. Kalplerimizdeki duygularla adım atıyoruz aslında hayatta birçok şeye.

***

Hayat çoğu zaman duygularımızın dilinden konuşmasa da, yolumuza çıkan çetin kayaları, duygularımıza duyduğumuz güven ölçüsünde aşıyoruz.

***

Kararlarımızın dergahı, yüreğimizin yolundan geçiyor. Bu yüzden, yaşadığımız hayatı, duygularımızın ölçüsünde yaşarken, duygularımızı kaygılandırmamak adına, yüreğimizi ve duygularımızı sahiplenmek gerekiyor…

SON SÖZ

Duygularımıza inancımız ne kadar sağlamsa, hayata karşı duruşumuz da o kadar güçlüdür.