Golü attı talibi arttı

Antalyaspor’un Adam satın alma opsiyonunu kullanmadığı Adam Buksa, Avrupa Şampiyonası’nda Polonya formasıyla kaydettiği golle bir anda transferin gözde ismi oldu. Grubundaki ilk maçta Hollanda’ya 2-1 kaybetmelerine karşın takımının tek golünü atarak dikkatleri üzerine çekmeyi başaran 27 yaşındaki futbolcu için kulüpler adeta sıraya girdi.

MIDTJYLLAND ISRARCI

Türkiye’den Trabzonspor ile adı anılan golcü futbolcu için Polonya medyasında çıkan haberler dikkat çekti. Danimarka şampiyonu FC Midtjylland’ın Şampiyonlar Ligi için güçlü bir kadro oluşturmak istediği vurgulanırken, transferde en ısrarcı ekiplerinden olduğuna vurgu yapıldı. İspanya La Liga ve Almanya Bundesliga’dan da 5 takımın Polonyalı golcü için devrede olduğu ortaya koyulan haberin detaylarında yer aldı. 

TRABZON İDDİALARINI YALANLADI

Polonya basınından Foot Truck'a konuşan 27 yaşındaki golcü oyuncu, Trabzonspor'dan teklif aldığına ilişkin haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti. Pek çok kulübün kendisini takip ettiğini belirten Polonyalı, “Şu an için önceliğim Euro 2024... Görüşmeler ne kadar ilerlemiş olursa olsun, bu önceliğimi değiştirmeyeceğim. Türkiye pazarı kesinlikle cazip, daha önce de burada oynadım ve ülkeyi çok seviyorum. Yeniden Türkiye'ye dönebileceğim ihtimalini göz ardı etmiyorum" dedi.

33 MAÇTA 16 GOL

Lens ile Haziran 2027'ye kadar sözleşmesi bulunan 1.91 boyundaki yıldız, Avrupa Şampiyonası’nda Polonya Milli Takımı ile Hollanda filelerini sarstı. Polonya ile 16 maça çıkan Buksa, 1 gol attı ve 6 asistlik katkı sağladı. Golcü futbolcu, geçen sezon da Antalyaspor ile 33 maçta 16 gol ve 2 asist üretti. Sportowefakty