Gölcük'te 'yol' isyanı

Kumluca Alakır Vadisi’nde yer alan Gölcük Köyü, toprak genişliği bakımından ilçenin ikinci büyük köyü olmasına rağmen yol sorunuyla boğuşuyor. Gölcük Köyü sakinleri 8 kilometrelik yolda hastalarını omuzlarında taşımak zorunda kaldıklarını belirterek, yetkilileri göreve davet etti.

Gölcük Köyü'nün yolları, yıllardır köylüler için büyük bir sorun teşkil ettiğini belirten Gölcük Köyü sakinleri,  “’Ben yörüğüm’ diyerek boynuna bir alacalı bez bağlayan yetkililer köyümüzün yola benzemeyen yollarından geçerek yayla belledikleri kışın bir kişinin yaşamadığı yaylaklara asfalt dökmektedirler ancak bizim tarihten bu yana var olan orman köyümüze yolunu yapmadılar” diye sitem etti. 1980 sonrası Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü, Gölcük Köyü'nün yol sorununu farkına vardığını ve köyün yolları için çeşitli iyileştirme çalışmaları yapıldığını ifade eden Gölcük Köyü Sakinleri, “Mahalle yolları Orman dairesi tarafından orman emvalini kesmek için yapılmıştır. Ölümcül hastaları köylülerimiz omuzların da 60 kilometrelik uzaklıktaki Antalya hastanelerine bu yollar sayesinde götürülebilmişlerdir” dedi. 


YARISI BÜYÜKŞEHİRİN YARISI KUMLUCA’NIN
Gölcük Köyü sakinleri yaptıkları açıklamada, köyün yol sorunu Köy Hizmetleri Bölge Müdürlüğü’ ne bildirildiğini ve yapılan keşif sonucunda Yellice mevkinden başlayan Darıcı mahallesininin 4 km’ lik yolu Yazır, Dereköy, Fesleğen, Büyük Alan, Çulfa, Kuzca, Söğüt Cumasından geçip Gölcük köyünün içinden geçen yola eklemlendiğini aktardı.  Gölcük Köyü sakinlerinden Muharrem Yellice de, “Alakır vadisi köylerini Söğüt Cumasında birleştiren bu yol Kumluca- Muğla karayoluna 8 kilometredir. 8 kilometresi de aynı genişlikte olan bu yolun yarısı Büyükşehrin, yarısı Kumluca Belediyesi’nin sorumluluğundadır” diye konuştu.


İLK YAĞMURDA YOL DİYE BİR ŞEY KALMIYOR
Yarısı büyükşehir belediyesinin yarısı Kumluca belediyesinin olan yolun planlamasını eleştiren Yellice, “Bu planlama hatasının düzeltilerek adı geçen yolların Büyükşehir Belediyesi uhdesine alınmasını, köyümüzün tüm yolları stabilizedir, ilk yağmurla derelerde büz olmadığından yol diye bir şey kalmıyor yeteri kadar büz temin edilerek gerekli yerlere konulmasını ve bu yolların asfalt programına alınmasını, mahalle yollarının kışında işler hale getirilmesini talep ediyoruz” dedi. 
KAT İZNİ VERİLİYOR YOL YOK
Gölcük Köyü Muhtarlığı, köy yollu sorunlarında dair bu talepleri 5 yıl önce Büyükşehir Belediyesine ilettiklerini ancak henüz bir cevap alamadıklarını belirten Köy sakini Yellice, “Köylerinin yollarının ve altyapısının iyileştirilmesini ve bölgeye uygun bir planlamanın yapılmasını istiyoruz. Bu yolların sorunları nedeniyle yıl içinde çok sayıda ölümlü kaza yaşanıyor. Orman Müdürlüğü tarafından açılan yol olmaza yıllarca insanlar hastalarını cenaze salları ve omuzlarında ana yola kadar taşıdı. Yol planlaması yapılmadan köye su, elektrik verildi. Yerleşim için kat verildi ama köyün yolu yok. Alt yapısı yok. İnsanlar kat yapı izni verilince yerleşim artıyor ama yolunda asfalt yok” diye konuştu.