3 GOLCÜ CISSE KADAR OLAMADI

Alanyaspor, geçtiğimiz sezon sonunda yolların ayrıldığı Papiss Cisse'nin yerini dolduramadı. Mustafa Pektemek'in yanına Khouma Babacar ve Adam Bareiro'yu transfer eden Turuncu-Yeşilliler, 3 golcüsünden Senegalli futbolcu kadar gol verimi alamadı.

Son haftalarda istikrarsız sonuçlar alan Alanyaspor'da golcülerin performansı takımın en büyük sorunları arasında göze çarpıyor. Khouma Babacar'ın sakatlık sebebiyle istikrar sağlayamaması, Adam Bareiro ve Mustafa Pektemek'in de beklenen katkıyı sağlayamaması, Turuncu-Yeşillilere Papiss Cisse'yi arattı.

Geçen sezon Alanyaspor'un gol yükünü tek başına çeken Senegalli yıldız, 30. hafta itibariyle Turuncu-Yeşilliler adına tam 20 gole imzasını koydu. Rakiplerin adeta korkulu rüyası olan ve sezon sonunda da Trabzonsporlu Alexander Sorloth'un ardından krallık yarışında da ikinci sırada kalan Cisse, daha sonra Fenerbahçe'nin yolunu tuttu. 35 yaşındaki futbolcunun yerine Khouma Babacar ve Adam Bareiro'yu transfer eden Turuncu-Yeşilliler, kadroda bulunan Mustafa Pektemek ile birlikte 3 golcüsünden aynı dönemde ise 17 gol verimi aldı.

BİR ÖNCEKİ SENE 16 GOL

Papiss Cisse, Alanyaspor formasını giydiği ilk sezon olan 2018-2019 sezonunda da ilk 30 hafta itibariyle 13 gol sevinci yaşamış ve Alanyaspor'un gol yükünü taşıyan isim olmayı yine başarmıştı.

FENERBAHÇE'DE ŞANS BULAMIYOR

Alanyaspor'da harikalar yaratan Senegalli golcü, Fenerbahçe'de ise istikrarlı olarak şans bulamıyor. Bu sezon 24 maçta süre alan Cisse, bunların 6'sında ilk 11'de yer alırken, sadece 4 gol atma başarısı gösterdi.

VAGER LOVE DA FARK YARATTI

2016-2017 ve bir sonraki yıl da yarım sezon Alanyaspor formasını giyen Vagner Love da Turuncu-Yeşillilere önemli gol katkısı sağlamış ve adeta takımı tek başına sırtlamıştı. Brezilyalı yıldız, Alanyaspor formasını ilk kez giydiği 2016-2017 sezonunda ilk 30 haftada 18 gol atmayı başarmıştı.