GOL SORUNU

2 Ocak’ta resmi sözleşmeye imzasını atan Sergen Yalçın, göreve başlamasının ardından 13’üncü günde 3’üncü maçına çıktı. Henüz ilk maçı olan Alanyaspor mücadelesinde Nuri Şahin’in bıraktığı 11’den ve sisteminden ciddi değişime giden Yalçın, arayışlarına devam ediyor. 1-0 kazanılan Pendikspor karşılaşmasından 4 değişikliğe giden Sergen Yalçın, en dikkat çekici görevlendirmeyi Bahadır Öztürk’e verdi. Pendik maçının ardından maçın kazanılmasında büyük payı olduğunu söylediği savunma oyuncusuna yeniden şans tanıyarak bir anlamda ‘iyi oynayanın forması hazır’ mesajı verdi. Naldo’nun yokluğunda Nuri Şahin’in vazgeçilmezi olan Ömer Toprak’ı düşünmedi.

Yine geldiği günden bu yana beklenen etkiyi sağlayamayan Bytyqi inadından vazgeçip Sam Larsson’a yeniden formasını vermesi de dikkat çekiciydi.

Erdal Rakip ve Naldo dışında eksik ismi bulunmayan Antalyaspor için maç öncesi en güzel haberlerden birisi de Trabzonspor cephesinden geldi. Özellikle duran toplarda büyük sorun yaşayan ve bu anlamda da Karadeniz ekibinin en güçlü oyuncusu Paul Onuachu’ya Nijerya Milli Takımı’ndan acil çağrı yapılması ve duran topların etkili ismi Anastasios Bakasetas’ın kadroda yer almaması ortada olan ibreyi ev sahibi avantajıyla Antalyaspor’a doğru çevirdi. Bunun yanında Trezeguet, Pepe, Abdülkadir Ömür, Denswil gibi isimlerin de büyük bir avantaj olarak kayıtlara geçti.

Ancak bu avantaj sadece 94 saniye sürdü. Savunmanın tamamen savruk görüntüsüyle gelen Trabzonspor golü, tamamen hediye niteliğinde oldu.

Erken gelen gol, tam bir şok etkisi yaratırken hemen ardından Jehezkel’in, 61’de de Veysel Sarı’nın direkten dönen topları, 35’te Güray’ın çizgiden çıkarılan şutu, tam bir kırılma anları oldu.

İlk 45 dakika bitene kadar deyim yerindeyse Trabzonspor’u yarı sahasına hapseden Antalyaspor, ilk saniyelerde yediği golün dezavantajını çeviremedi.

İkinci devrede de rakibine göre daha üstün bir oyun ortaya koyan Kırmızı-Beyazlılar, son haftalarda yaşadığı gol sorununu aşmak için 67 dakika bekledi. Sergen Yalçın yönetiminde 3 maçı geçiren Kırmızı-Beyazlılar, Pendikspor’un ardından Trabzonspor kalesine de 1 gol bırakarak 270 dakikada sadece 2 gol attı.

 ‘Nuri Şahin sistemi’ne ufak dokunuşlar yaptığını ifade eden Sergen Yalçın’ın ligde en az gol yiyen takımlar arasında yer almasına karşın radikal bir karar alarak Bünyamin Balcı ve Ömer Toprak’ı kesmesinden ziyade son haftalarda ortaya çıkan bu gol sorununa acil bir çözüm bulması gerekiyor. İşte bu noktada ‘büyük hoca’ meziyetini kendisinden beklememiz en doğal hakkımız olacaktır. Oyun anlamında sınıf geçildi, ancak gol sıkıntısı için ayrı bir mesai şart.