GOL ORUCUNDAYIZ

Çağdaş Atan maça ideal kadrosundan bazı değişiklerle çıktı. Sezon boyunca her maça farklı 11’lerle çıkan Çağdaş Atan’ın bu değişikliklerine artık alıştık. Futbol artık bir sistem oyunu ve kişilere bağlı değil bunu kabul ediyoruz. Ancak bana göre bazı bölgelerde devamlılık uyum açısından çok önemli. Bu noktada kaleci, stoperler ve orta sahadaki iki isim birbiri ile uyumlu olmalı ve takımı tanımalılar. Belki kanat oyuncuları rotasyona girebilir ama özellikle stoperlerde bu kadar rotasyon olmaması gerekiyor.
Çağdaş Atan nedenini bilmediğimiz bir şekilde bu maçta Tzavellas yerine Fatih Aksoy’u tercih etti. Caulker’i de bunlara eklersek bu üç isim sezon başından veri standartların üzerinde güzel bir futbol ortaya koydular. Ancak hiçbir zaman sabit oynayarak bir standart oluşturmadılar. Nitekim Berkan ve Salih’le orta sahadaki iki isimle uyum sağlanmış ve ikisi de ilk 11’in değişilmez oyuncuları olmuşlardı. Ancak maçın başında Salih’te oyundan çıkınca ve ileride ne yaptığı belirsiz bir Bareiro olunca, Alanyaspor sanki ilk defa birbiri ile oynayan bir takım havasına büründü. Bu durum pas alış verişini çok fena bozdu ve pas hataları üst üste gelmeye başladı. Alanyaspor’un sezon başından beri belki de en çok pas hatası yaptığı maçlardan birisini izledik. Bu hatalar ilk yarıda iki gol yememize neden oldu. Çıkarken kaptırılan bu iki topla golü yiyince zaten maç ilk 45 dakikada bitti.

İkinci yarıya büyük bir hevesle çıkan ve maçı çevirebilir miyiz düşüncesini hissetikleri belli olan Alanyaspor, ne yazık ki her zaman ki gibi gol bulmakta zorluk çekti. Haftalardır doğru düzgün duran top dışında gol bulamıyoruz zaten. İyi oynasak bile Fenerbahçe maçı gibi direklere takılıyoruz. Kasımpaşa’da bulduğumu atarım mottosu ile ağır yenilgiyi bize yaşattı. Ligde beşinci olup Avrupa Kupası’na katılma şansımızı da zora soktuk. Hatta neredeyse imkansız hale getirdik. Bazı şeyler değişmeli. Bakalım fatura kime kesilecek?