Gökçebelen Tüneli 575 milyon TL’lik bir tasarruf sağlayacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu Alanya-Gazipaşa Yolu Gökçebelen Tünel şantiyesinde incelemelerde bulundu. Bakan Uraloğlu, Gökçebelen Tüneli’nin yıllık 575 milyon TL’lik bir tasarruf sağlayacağını söyledi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu; AK Parti Antalya Milletvekili Tuba Vural Çokal, AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin ve yetkilerle birlikte Alanya-Gazipaşa Yolu Gökçebelen Tünel şantiyesinde incelemelerde bulundu.


Hem Antalya hem de Mersin tarafında bir program düzenlediklerini belirten Bakan Uraloğlu, “Bu bölümde de Gökçebelen Tüneli ile ilgili çalışmaları yerinde görelim istedik arkadaşlarımızla beraber. Gökçebelen Tüneli bizim için gerçekten kıymetli. Kıymeti nereden geliyor. Birbirine en uzak illerden olan Antalya ve Mersin arasında halihazırda bizim karayolları sorumluluğundan olan yoldan ulaşımımız. 483 kilometre uzunluğunda. Tabi eskinden yapılmış önemli bir bölümü. Standartları düşük olan bir yol. Biz gerek şuana kadar yaptığımız çalışmalarla, gerekse de Gökçebelen Tünelinin olduğu bölümü de kapsayacak yapımı devam eden çalışmalarla yolumuzu 440 kilometreye düşürmüş olacağız” dedi.


“8 AYNADA ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR”

Yapılan çalışmalar hakkındaki son bilgileri veren Abdulkadir Uraloğlu, “İki gidiş iki geliş toplam 4 şeritli bir yol yapılmış olacak. Şuanda 440 kilometrenin yaklaşık 404 kilometresini bitirmiş durumdayız. Bunun bir bölümü Mersin, bir bölümü de Antalya il sınırlarımız içerisinde kalıyor. Gökçebelen Tüneli’nin sol tüpü 11 bin 89 metre, sağ tüpü de  11 bin metre. Burada arkadaşlarımız her seviyede çalışmalarına devam ediyorlar. Tünellerde toplam 8 aynada çalışmalar devam ediyor. Tünelimizin toplamda yüzde 36’lık bölümü bitirdik” ifadelerini kullandı.

“575 MİLYON TL’LİK BİR TASARRUFUMUZ OLACAK”

Gökçebelen Tüneli ülke ekonomisine de katkı sağlayacağını belirten Bakan Uraloğlu, “ Gökçebelen Tüneli sadece kendi başına yaklaşık 20 kilometrelik bir bölümü bypass ediyor. Halihazırda 27 dakika süren seyahat tünelimizi bitirdiğimizde sadece 10 dakikaya inecek. Bu aynı zamanda hem zamandan hem de yakıttan ciddi tasarruf yapmamıza vesile olacak. Sadece Gökçebelen Tüneli’ni açtığımız zaman yıllık yaklaşık 575 milyon TL’lik bir tasarrufumuz olacak” şeklinde konuştu.