GÖĞSÜMÜZÜ KABARTAN HASTANENİN TUVALETİ

Sevgili okurlar;  Yıllık izinde olduğum için yazılarıma 2 hafta ara vermek durumunda kaldım. Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi yaptığı organ nakilleri ile sadece ülkemizde değil, tüm dünyada adından söz ettiriyor.

***

Bu nakiller, acil servisin de olduğu Akdeniz Üniversitesi Hastanesi B blokta gerçekleştiriliyor. Yıllarca burada organ nakillerinin haberlerini yaptım. Geçtiğimiz 15 Ağustos’ta yıllık iznimin başladığı gün yolum yine buraya düştü.

***

Kızımla birlikte bir doktorla görüşmek için hastaneye gitmiştik. Hastaneye gitmiş iken zemin kattaki, tuvalete de bir uğradım. Keşke uğramaz olaydım. Çünkü yaptığı başarılı operasyonlarla nam salan,  Antalya’nın göğsünü kabartan bu hastanenin B bloğundaki erkekler tuvaleti tam anlamıyla bir felaketti.

***

Pisuvarlar tıkanmış, sifonlar arızalanmıştı. Ortalık kokudan geçilmiyordu. Böyle bir manzara karşısında İhtiyacımı göremeden çıktım. Elbette bunda tuvaleti kullanan vatandaşların da payı var. Ancak arızalanan sifonların ve de pisuvarların da elbette bunda rolü var.

***

Ama bu durum yaptığı ameliyatlarla göğsümüzü kabartan üniversitemize hiç ama hiç yakışmıyor.   Kadınlar tuvaletinin durumunu ise hiç bilmiyorum.

GÜLŞEN’İN SÖZLERİ

Öte yandan 2 haftalık yıllık iznimde ünlü şarkıcı Gülşen son günlerin en çok konuşulan isimleri arasında yer almıştı.

***

Konseri sırasında imam hatiplilere yönelik söylediği sözleri nedeniyle "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan tutuklanıp ceza evine konulması tartışmayı daha da alevlendirmişti.

***

Ortaokulu imam hatipte okuyan bir gazeteci olarak, Gülşen’i imam hatipliler hakkındaki düşüncelerinden dolayı kınıyorum. Söylediği suç mudur? Elbette bal gibi suçtur. Ama tutuklanmayı gerektiren bir suç değildir.

***

Bunu adliye muhabirliği yapan bir gazeteci olduğum için söylüyorum. Nitekim tutuklandıktan birkaç gün sonra Gülşen’in tahliyesine karar verilmiştir.