GİZLİ ŞİFRELER

Sadece Türkiye değil neredeyse dünyanın birçok ülkesi 6’lı masanın açıklayacağı mutabakat metnine kilitlenmiş ve heyecanla beklemeye başlamıştı. Nihayet beklenen gün geldi açıklama yapıldı ve 249 sayfalık metnin ne olduğu ortaya çıktı.

***

Açıklanan metin birçok kesimde hayal kırıklığı yaratmış olsa da bir çok kesimde de malumun ilanı olarak yorumlandı. Hani atalarımızın “dağ fare doğurdu” sözü var ya o bile bu metne fazla geldi.

***

Çünkü masa ortaklarının şimdiye kadar gerek ortak açıklamalarına gerekse ayrı ayrı yaptıkları açıklamalara bir göz atacak olursak ne demek istediğim çok daha iyi anlaşılır.

***

Cek, cak, ceğiz, cağız’la biten satırların altı boş kalmış, yazıların destekleyici cümleleri asla altı doldurulmadan bomboş bırakılmış. Mesela enflasyonu tek haneli rakamlara indireceğiz diyorlar.

***

Eyvallah… Çok mutlu oluruz böyle bir durumdan ama nasıl yapacaksınız arkadaş bunu da bir açıklasanız olmaz mıydı?

***

Veyahut ta şunu yapacağız, bunu yapacağız ile biten cümleleri sadece sarayın uçaklarını satarak yapamayacağını zekası problemli insanlar bile bilir.

***

İşte o satırların altı boş olunca metne de boş bir açıklama gözüyle bakan insanlar ister istemez haklı konuma geliyor. Yani siz bir yıl boyunca saatler süren toplantılarda yaza yaza bunları yazdıysanız vah memleketimizin haline dedirtirsiniz.

***

Peki insanlar bu kadar karamsar düşünüp bu olumsuz tabloyu bir hiç olarak değerlendirirken siz neden mutluluk tablosu çiziyorsunuz acaba? Vermek istediğiniz gizli mesajlar vardı da onları aralara serpiştirerek yedirdik nasıl olsa mantığı mı ?

***

Mesela “ f-35 projesi’”ni arada kaynattık dediniz mi?

***

Veyahut ta kurulduğu günden bu yana masanın gizli ortağı ilan edilen Kandil’in siyasi uzantısı malum güruhun en çok şikayet ettiği konu olan kayyum atamaları konusunda “Kayyum atamaları sona erecek” cümlesini metne yazarak o kesimi mutlu ettiğiniz için mi?

***

Yoksa; yerel yönetimleri özerkleştirme adımlarını farklı cümleler ile metne koyarak “Eyalet sistemi” sevdasında olanlara yol verdiğiniz için mi?

***

Siz gizli şifreler ile bir takım yerlere mesaj vermeye kalksanız da, metinde yazan cümlelerin bazıları tasması emperyalist güçler tarafından tutulan kandil elebaşları tarafından dillendirilse de şunu aklınızdan asla çıkarmayın.

SON SÖZ

Size Avrupalı dostlarınız değil Türk Milleti aferin derse ancak kazanırsınız!

Aklınızda bulunsun!